Styreleder i Nes Turlag, Anders Nereng, inviterer alle interesserte til offisiell åpning av det nye lysanlegget i turløypa mellom Fjuk (Årnes) og Dragsjøhytta. Den finner sted førstkommende torsdag kveld.
Styreleder i Nes Turlag, Anders Nereng, inviterer alle interesserte til offisiell åpning av det nye lysanlegget i turløypa mellom Fjuk (Årnes) og Dragsjøhytta. Den finner sted førstkommende torsdag kveld. Foto: John Arne Paulsen

Nå tennes 90 løypelys

Førstkommende torsdag tenner Nes Turlag lysene i turløypetraseen mellom Dragsjøhytta og Fjuk.

FJUK-DRAGSJØEN

Anders Nereng, styreleder i Nes Turlag, håper mange kommer når det er tid for en etterlengtet «happening» utenfor Dragsjøhytta førstkommende torsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi skal tenne lysene i de nye stolpene i turløypetraseen mellom Fjuk og Dragsjøhytta. Alle er velkomne! fastslår styrelederen.

Klappet og klart

Turlaget fastslo tidligere i år at det klare målet var å sørge for lys i lysløypa før nyttår, på hele eller deler av strekningen.

- Vi har hatt en del jobb med å montere armaturene før de ble hengt opp. Så har vi ryddet en del ekstra med greiner og trær. Men nå skal alt være klappet og klart til å sette på lyset, sier Nereng.

Er testet ut

Turlaget har «prøvekjørt» om det virker.

- Ja, vi skrudde det på og kjørte en raskt tur gjennom løypa for å se om det lyste i alle 90 armaturene. Nå skal alt være i orden, sier Nereng.

Mange har ventet lenge på dette, både skifolket og andre turgjengere.

- Lyset vil være påslått på kveldstid og om morgenen enten det blir hvit jul eller ikke, sier turlagets leder.

Kommer i mål

- Det er veldig deilig å komme i mål. Det har tatt lang tid. Det har tatt mest tid å få finansieringen på plass, sier Nereng.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange har stått på i høst for å komme i mål.

- Dette er et stort prosjekt, både det å få tillatelse, og selve jobben med å montere og sette opp alle stolpene og trekke kabelen, sier Nereng.

Takker alle

På vegne av turlaget takker han DNB Sparebankstiftelsen og alle andre som har bidratt, både med økonomisk støtte og med dugnadsarbeid, til at lysprosjektet nå blir realisert.

- Nå skal vi fortsette videre til Fjellfoten, men vi rekker ikke det før etter jul, sier Nereng.

- Når kan man håpe på lys helt ned til Fjellfoten?

- Det kan vi love til neste år, sier han.

Les mer i abonnementsutgaven av Raumnes lørdag 12. desember.

_______________________

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:Nes Turlag kan endelig love lys i turløypa ogNes Turlag er i startgropa for montering av lys