Sivert Løse: Vennene til Sivert har funnet fram dette bildet som de mener gir et godt bilde av han: Grom bil, kaffekopp og kommune-jakka. Foto: Privat

Sivert Løse (19) døde i trafikkulykken onsdag

Det var 19 år gamle Sivert Løse som omkom i trafikkulykken onsdag.

Sivert var ansatt i grøntavdelingen i Nes kommune og hadde en stor lidenskap for bil og motor. Raumnes publiserer i navnet i samråd med familien.

Les også
– Vi sender vår dypeste medfølelse i en vond tid

Sivert kjørte en UTV, en form for firehjuls motorsykkel, sammen med en venn. Ulykken, skal ha skjedd uten andre kjøretøy involvert. Passasjeren kom fra ulykken uten skader, mens Sivert døde.

Stor sorg

Onsdag var en rekke ungdommer samlet på legevakta og noen var hjemme mor og lillebroren. Kirken åpnet torsdag for ungdommer som ville møtes.

– Sorgen og savnet er stort og dypt. Vi savner han veldig. Vi er samtidig veldig takknemlig for all støtte fra ungdommene som var hans venner har gitt oss, sier mor Astrid Andreassen til Raumnes.

Sivert og broren Kristian var endel av de samme vennemiljøet. Astrid forteller at det sitter en gjeng med ungdommer og kamerater av Sivert hjemme i stua og er sammen i sorgen.

Les også
Tente lys for trafikkdrept 19-åring - kirken åpner for sørgende

Bil

Sivert gikk på Hvam videregående, og han hadde et stort nettverk der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette bildet forklarer Sivert helt! Det var grom bil med stor motor, alltid kaffekoppen og kommunejakka, sier broren Kristian Løse og vennen Robin Lien Håkelia.

Sistnevnte har tatt initiativ til en bilkortesje på søndag fra Årnes til Gardermoen. Så langt har 500 meldt sin interesse for å delta.

Bilkortesje som uttrykk for sorg er kommet etter ungdomsserien «Rådebank» som gikk på NRK. Serien skildrer bilmiljøet i Bø, og i sesong to tar en av karakterene livet sitt. I serien velger vennene å uttrykke sorgen gjennom en bilkortesje.

Etterforskning

Gunnar Foseid, politikontakt i Nes, opplyser at en ulykkeskommisjon har vært i sving og gjort sine undersøkelser på ulykkesstedet. Han forteller at det erfaringsmessig kan gå flere uker før det foreligger en rapport.

– Det er for tidlig å gå ut med noe informasjon knyttet til etterforskningen av denne ulykken. Det jeg kan si så langt er at etterforskningen er i gang, sier Foseid.

I dyp sorg

– Vi er i dyp sorg etter å ha mistet en nær og god kollega. Våre tanker går til de pårørende, sier avdelingsleder for kommunalteknikk i Nes kommune, Solvar Sollied Hansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Løse jobbet i grøntavdelingen i Nes kommune.

Sosiale medier

På sosiale medier er det mye dialog mellom ungdom, og på TikTok er det flere minnevideoer. Blant annet har en tiktokbruker som kaller seg «Horsesi3» laget en video med musikk fra Rådebank-serien på NRK og video av Sivert. Videoen har fått 150 000 visninger og 10 000 hjerter.

@horsesi3

##fypシ ##reatinpece ##gonnamissyou😓 ##udabest ##thekindestpersonever ##everyonelovesyou🌈🦋 ##youllbemissed🥺😖 ##neverforgotten💔🕊️ ##2021 ##untilwemeetagain

♬ Jeg glemmer deg aldri - fra Rådebank - Emma Steinbakken
Les også
19-åring fra Nes omkom i trafikkulykke på Årnes