SPENNENDE INNSPURT: Tiril Udnes Weng leder verdenscupen i langrenn sammenlagt før helgens siste renn. Her er hun i den gule ledertrøya i kvartfinalen i tirsdagens sprint i Tallinn.

Tiril økte forspranget – verdenscupen avgjøres til helgen

Tiril Udnes Weng (26) økte tirsdag forspranget til Jessica Diggins i verdenscupen sammenlagt. To renn gjenstår.

Tiril Udnes Weng, Nes Ski, dro fra sin argeste sammenlagtkonkurrent Jessica Diggins i verdenscupen med åtte poeng i sprinten i Tallinn tirsdag kveld.

Dermed beholder Weng en solid luke til den amerikanske toeren i kampen om den gjeveste krystallkula. To individuelle renn står igjen etter tirsdagens sprint i Estlands hovedstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vriene forhold

Diggins ble nummer fire i sitt kvartfinaleheat og var avhengig av tid for å ta seg videre. Weng ble nummer tre i sitt kvartfinaleheat og danket ut amerikaneren, før hun selv ble slått ut av «lucky loser»-plassene av lagvenninne Ane Appelkvist Stenseth.

Det var mye løs, kram snø i løypene og vriene forhold.

– Jeg er ikke så god i slike løyper. Jeg føler at jeg faller igjennom teknisk og ikke har hurtigheten. Jeg er litt snill i heatet også, siden jeg vet at jeg har et gult kort, forklarte Weng til Viaplay.

110 poeng

Hun var imidlertid fornøyd med at hun plasserer seg foran Diggins på resultatlista.

– Det er tross alt det viktigste nå på tampen av sesongen. Jeg får en litt billigere dag og håper jeg kan gjøre to gode renn i Lahti, sier hun.

Ut fra tidene i kvartfinalene ble Weng nummer 14 (54 poeng) i rennet, mens Diggins tok 18. plassen (46 poeng). Da skiller det 110 poeng i favør Weng foran sesongavslutningen i Lahti.

Må unngå gult kort

Kristine Stavås Skistad vant rennet.

Tiril ligger meget godt an, men hun må oppnå resultater også til helgen. Hun er tatt ut på sprint klassisk og 20 kilometer klassisk. Hun er veldig opptatt av at hun har et gult kort, og at et nytt gult kort vil føre til diskvalifikasjon i ett av de to rennene som gjenstår. Hvis hun unngår det, og i tillegg klarer å få en brukbar plassering, ligger det an til at verdenscupvinneren denne sesongen er en 26-åring fra Årnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For øvrig er også tvillingsøster Lotta tatt ut til å gå verdenscupsprinten i Lahti lørdag.