TREDJE STRAKE: Birgitte Kjuus tok sitt tredje strake NM-gull innendørs. Hun er nå uttatt til neste helgs nordiske mesterskap i Sverige. Foto: Rune Helle

Vurderer nordisk etter tredje strake NM-gull

Birgitte Kjuus (21) vant som ventet sitt tredje strake NM-gull innendørs i Bærum denne helgen. Nå er stavtalentet fra Nes uttatt til neste helgs nordiske mesterskap i Sverige.

Birgitte har 4,13 som pers. I helgen hoppet hun 3,80 med halvt tilløp i joggesko. Nes-jenta som hopper for Ull/Kisa vet ikke om hun tar turen til vårt naboland uken som kommer.

Slitt med skader

– Jeg er fornøyd med min sportslige prestasjon her i Bærum sett på bakgrunn av at jeg er på veg tilbake etter skade. Jeg får vurdere nordisk, understreker hun.

En vond fot gjorde at Birgitte bare hoppet med halvt tilløp i helgen.

Birgitte har slitt mye med skader de siste årene. Etter U18-EM i 2016 har hun mistet mye trening med flere lage skadeavbrekk. Nå er det et tretthetsbrudd som hemmer den tidligere R&Å-jenta.

– Jeg har slitt med mange forskjellige ting de siste årene. Det har nok begrenset min sportslige utvikling, men skader er noe jeg har blitt vant til, sier den uheldige.

Birgitte ble skadd i Göteborg i fjor sommer da hun satte sin pers på 4.13. Da hadde hun også gode forsøk på 4,21.

Fornøyd med 3,80

– Den gang var det håndleddet. Nå er det tretthetsbrudd i foten. Jeg er derfor fornøyd med å hoppe 3,80 her i Bærum denne helgen, men om det er bra nok til å reise utenlands og konkurrere internasjonalt er jeg ikke sikker på, understreker hun.

Sølvet gikk på 3,40. Norge har to plasser i nordisk helgen som kommer.

– Jeg presterte bra sett på bakgrunn av de faktiske forhold. Med så lite tilløp har jeg vel egentlig aldri hoppet høyere, presiserer hun.

Tre på stripe

Birgitte har en rekke NM-gull i aldersbestemte klasser i forskjellige hoppøvelser. Hun har nå tre innendørs-NM for senior og et ute.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Målet denne sesongen er å komme meg over 4,25, sier hun.

Sommeren 2021 er det U23-EM i Bergen.

– Det er mitt langsiktige mål, sier Birgitte som ble nummer ni på U18-NM i 2016.

– Siden har skadene satt meg en del tilbake, understreker hun.