SKADET: Vilde Marie Holt falt stygt og ble kjørt til sykehus under VM-finalen i enduro.

VM-finalen tok en brå slutt for Vilde Marie

I helga deltok motocross-talentet Vilde Marie Holt i enduro-VM-finale i Tyskland. Allerede første dagen måtte hun takke for seg på grunn av skade etter stygt fall.

«VM-finalen dag 1 endte her. Opp en bratt bakke, tippet rundt og falt to meter før jeg traff bakken med siden. Smalt godt og sykkel ble igjen oppe i bakken», skriver Holt på sin Facebook-side i helga.

Fallet endte med sykehusbesøk i Tyskland, og Holt hadde et håp om at det ikke var noe brudd. Dagen etter ble hun utskrevet på eget ønske, med litt avskalling på bein i skulderen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Vilde Marie satser mot verdenstoppen: – Litt ensomt

– Det kunne gått mye verre. Jeg er ikke så glad for krasjen, men er straks tilbake etter noen uker med ro, skriver Skogbygda-jenta på siden sin.

Har det bra

Til Raumnes forteller hun at det nå går bra med henne. Smertene var ganske intense i dét det skjedde, men dagene etterpå skal være lite preget av smerte. Skaden er ikke alvorlig, og hun informerer om at sesongen blir fullført.

– Jeg har fått et lite brudd i skulderen, og det er ikke noe alvorlig. Men jeg fikk dessverre ikke fullført VM-runden, sier Holt, og fortsetter:

TILBAKE PÅ ULYKKESSTEDET: Dagen etter dro Holt tilbake til ulykkesstedet. Det var opp denne bakken det gikk galt.

– Det synes jeg er litt trist. Jeg har trent veldig mye fram til VM-finalen, og det er kjedelig når man ikke får gjort det man håper på. Jeg fikk heller ikke noe resultat når jeg ikke fikk fullført.

Fornøyd med egen prestasjon

Men Skogbygda-jenta er likevel fornøyd, tross ulykken. Før finalen lå hun på en sjetteplass, og målet hennes var å klare en femteplass. Siden hun ikke fikk fullført, nådde hun ikke det målet, men sett i sammenheng med skaden, er hun fornøyd.

Les også
Vilde Marie skal kjøre Rally Dakar

– Jeg endte opp med å komme som nummer sju uten den siste runden, så det er jeg veldig fornøyd med, sier hun.

Håper på EM-finale om en drøy uke

Holt forteller at hvor lenge hun må holde seg i ro, er litt uvisst, men at de tar utgangspunkt i to uker.

– Det er heldigvis en kortvarig skade, så får vi se hvordan det blir, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

VM-FINALE: Vilde Marie Holt var ved godt mot før ulykken. Nå håper hun EM-finalen fortsatt kan gjennomføres.

Planen videre for Holt var løp i Nederland til helga, men dette må hun stå over på grunn av skaden. EM-finalen i Tyskland helga etter det igjen er hun imidlertid fast bestemt på å gjennomføre:

Les også
Vilde ble historisk: Første norske kvinne til å fullføre seksdagersløpet

– EM-finalen skal jeg få med meg om jeg så skal ha båre og drypp fastmontert på sykkelen!