SKADET: Vilde Marie Holt falt stygt og ble kjørt til sykehus under VM-finalen i enduro. Foto: Privat

VM-finalen tok en brå slutt for Vilde Marie

I helga deltok motocross-talentet Vilde Marie Holt i enduro-VM-finale i Tyskland. Allerede første dagen måtte hun takke for seg på grunn av skade etter stygt fall.

«VM-finalen dag 1 endte her. Opp en bratt bakke, tippet rundt og falt to meter før jeg traff bakken med siden. Smalt godt og sykkel ble igjen oppe i bakken», skriver Holt på sin Facebook-side i helga.

Fallet endte med sykehusbesøk i Tyskland, og Holt hadde et håp om at det ikke var noe brudd. Dagen etter ble hun utskrevet på eget ønske, med litt avskalling på bein i skulderen.

Les også
Vilde Marie satser mot verdenstoppen: – Litt ensomt

– Det kunne gått mye verre. Jeg er ikke så glad for krasjen, men er straks tilbake etter noen uker med ro, skriver Skogbygda-jenta på siden sin.

Har det bra

Til Raumnes forteller hun at det nå går bra med henne. Smertene var ganske intense i dét det skjedde, men dagene etterpå skal være lite preget av smerte. Skaden er ikke alvorlig, og hun informerer om at sesongen blir fullført.

– Jeg har fått et lite brudd i skulderen, og det er ikke noe alvorlig. Men jeg fikk dessverre ikke fullført VM-runden, sier Holt, og fortsetter:

TILBAKE PÅ ULYKKESSTEDET: Dagen etter dro Holt tilbake til ulykkesstedet. Det var opp denne bakken det gikk galt. Foto: Privat

– Det synes jeg er litt trist. Jeg har trent veldig mye fram til VM-finalen, og det er kjedelig når man ikke får gjort det man håper på. Jeg fikk heller ikke noe resultat når jeg ikke fikk fullført.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fornøyd med egen prestasjon

Men Skogbygda-jenta er likevel fornøyd, tross ulykken. Før finalen lå hun på en sjetteplass, og målet hennes var å klare en femteplass. Siden hun ikke fikk fullført, nådde hun ikke det målet, men sett i sammenheng med skaden, er hun fornøyd.

Les også
Vilde Marie skal kjøre Rally Dakar

– Jeg endte opp med å komme som nummer sju uten den siste runden, så det er jeg veldig fornøyd med, sier hun.

Håper på EM-finale om en drøy uke

Holt forteller at hvor lenge hun må holde seg i ro, er litt uvisst, men at de tar utgangspunkt i to uker.

– Det er heldigvis en kortvarig skade, så får vi se hvordan det blir, sier hun.

VM-FINALE: Vilde Marie Holt var ved godt mot før ulykken. Nå håper hun EM-finalen fortsatt kan gjennomføres. Foto: Fred Ccy

Planen videre for Holt var løp i Nederland til helga, men dette må hun stå over på grunn av skaden. EM-finalen i Tyskland helga etter det igjen er hun imidlertid fast bestemt på å gjennomføre:

Les også
Vilde ble historisk: Første norske kvinne til å fullføre seksdagersløpet

– EM-finalen skal jeg få med meg om jeg så skal ha båre og drypp fastmontert på sykkelen!

Artikkelen fortsetter under annonsen.