VANT TIURLEIKEN: Vilde Marie Holt kjørte inn til seier i Tiurleiken. Her et bilde tatt undervegs i løypa.

Vilde vant Sørlandschips i Tiurleiken

På enduroløpet Tiurleiken var det ingen i dameklassen som hamlet opp med Vilde Marie Holt. Med seg hjem fikk hun en diger pose Sørlandschips.

– På pallen ble det champagne og en hel sekk chips fra Sørlandschips. Potetgull står vel egentlig ikke på menyen, men du verden så gode de var, sier Vilde Marie Holt, som vant dameklassen i helgas Tiurleiken som ble arrangert på Sørlandet, ikke langt fra Kristiansand.

VANT CHIPSPOSE: I tillegg til vinnerpokalen vant Vilde Marie en stor sekk Sørlandschips, selv om det ikke står på menyen til motorsportutøveren, var det mange gode smaker.

– Det er god konkurranse i Norsk enduromiljø, og det er gøy å konkurrere i Norge. Tiurleiken var mitt første løp i Norge i år, og var det andre løpet i NESS (Norwegian Enduro Super Series), forteller Vilde.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

250 påmeldte

Vilde forteller Tiurleiken er et godt innarbeidet og stort treff i norsk enduromiljø, og at det er et av de norske høydepunktene. 250 påmeldte stilte til start, og i dameklassen klarte ingen å hamle opp med Vilde.

– Det var kjempegøy å vinne et supert og så flott arrangement, sier Vilde.

I tillegg til vinnerpokalen vant hun også som nevnt en stor sekk med Sørlandschips, som er en av sponsorene bak enduroløpet. Det var en stor sekk fylt med chips med forskjellige smaker.

GA GASS: Til tross for flere feil og hard konkurranse klarte Vilde Marie Holt å holde konkurrentene unna og kjørte inn til seier.

Gjorde mange feil

Denne gangen hadde pappa Torkel satt hundepeileutstyr på Vilde, for å kunne følge med henne gjennom hele banen.

– Pappa satte på meg en dogtrack GPS, fordi han ville teste ut om det fungerte å se hvor jeg var og om han kunne følge meg gjennom løypa i sanntid. For å få GPSen til å virke måtte han lage en profil og velge hunderase. Jeg tror jeg endte opp som en labrador, selv om jeg egentlig ville være schäfer fordi de er så fine, forteller Vilde.

I løpet fikk ikke Vilde den beste starten, og hun måtte jobbe for å holde konkurrentene bak seg.

– Jeg gjorde mange feil og fikk virkelig jobbe for å holde Malene bak meg. Jeg satte meg fast, hun satte seg fast og bak lurte Viona. Det var et vanskelig underlag, men det var gøy, forteller Vilde, som hadde litt klunder med å komme seg opp ekstrembakkene.

BRATT TERRENG: Tiurleiken kjøres i bratt skogsterreng.

Hun valgte alternativt spor flest ganger, og kom til slutt først i mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Uansett trøbbel og vanskeligheter, som er en del av det, kom jeg først i mål og det er jeg veldig glad for. Det var det ikke brått sikkert jeg skulle klare det og jentene kjørte veldig bra, sier Vilde.

NM om tre uker

Den legendariske Tiurleik-festen tok Vilde med ro, da hun søndag skulle tidlig opp for å trene til Flittig Grand National førstkommende søndag. Deretter er det NM fredag og lørdag om tre uker.

– Siste finalerunde i EM går 16–17. september, mens VM-finalen går på hjemmebane i Porto går i starten av oktober, sier Vilde, som fortsatt har en lang endurosesong foran seg.

Det unge motorsporttalentet har kjørt GasGas-sykkel fra Tandberg MC i tre år, men skal neste uke få ny endurosykkel. Hun holder foreløpig kortene tett til brystet, og vil ikke røpe hva slags merke hun framover blir å se på.

– GasGas har jeg bare positive erfaringer med, men nå er tiden inne for å bytte, sier Vilde hemmelighetsfullt.