VILDE I STORFORM: Vilde Marie Holt tok Portugal med storm, og innkasserte to seiere på to dager. Nå leder hun EM enduro for kvinner.

Vilde tok Portugal med storm: To seiere på to dager

Den andre runden av europamesterskapet kunne ikke gått bedre for Vilde Marie Holt. Nå leder skogbygdingen EM etter to av fire runder kjørt.

– Vilde fikk ikke gjort det bedre i helgen og hun har virkelig utviklet seg til å levere stabile gode tider. Samtidig har hun også evnen til å fokusere og levere når det gjelder, sier landslagstreneren Håkon Engan Karlsen.

I løypene under helgas EM var det varmt, støvete, bratt og vanskelig, men det er dette Vilde har trent to vintre for å mestre. Og det gjorde hun til gangs med to seiere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FØRSTEPLASS: To ganger under EM-løpene i helga sikret Vilde Marie Holt seg førsteplassen.

Landslagstrener Karlsen gratulerte Vilde med en god klem etter å ha fulgt landslaget gjennom to harde dager i Santa Marta de Penaguião. Selv var Vilde sliten, men godt fornøyd med egen innsats.

– Jeg er sliten, men ikke mer enn at jeg gleder meg til VM i Finland og Sverige om to uker, sa Vilde etter målgang.

GOD KONTROLL: Vilde har flere ganger vist at hun har god fart og god kontroll ute i enduroløypene.

En folkefest

For Vilde Marie er det spesielt å konkurrere i Portugal, siden det er et land hvor endurosporten er veldig populær. Det er stor stemning på alle tester, og folk heier og har det moro.

KREVENDE LØYPER: EM-løypene i Portugal er både bratte, støvete og vanskelige.

– Det er ikke bare brus som serveres, så ofte minner det mer om en folkefest. Det er skikkelig gøy å kjøre løp når stemningen er i taket, skriver Torkel Holt, som fulgte datteren gjennom EM-løpene i helga, som endte med to seiere på to dager.

Leder EM i enduro

Videre går turen for Vilde Marie til Nederland og innom teamet, så blir det en tur hjemom for å pakke og rett videre til Finland. 21-åringen fra Skogbygda leder EM i enduro for kvinner, og ser allerede fram til neste løp.

PLANLEGGER: Her planlegger Vilde Marie Holt neste trekk ute i EM-løypene.