FRUSTRERT: Lotta Udnes Weng er frustrert og forstår ikke hvorfor formen er så dårlig. Hun håper å gjøre endringer foran neste sesong. Foto: Lise Åserud

– Vet ikke hvorfor formen er dårlig

Lotta Udnes Weng stoppet fullstendig opp på oppløpet i kvartfinalen. Hun er frustrert og skuffet over formutviklingen.

20. januar knuste Lotta alle de norske på 10 km i NM, og tok med seg et suverent NM-gull hjem. Alt så veldig lyst ut, storformen var på veg få uker før VM. men VM og tiden etter VM har blitt noen frustrerende uker for Lotta. Og hun lurer mye på hvorfor det er slik.

Les også
– Hadde gode ski og gode bein

– Jeg er mest skuffa over at det er lenge siden jeg har gått et bra renn. Formen har vært dårlig etter NM i midten av januar. Det er frustrerende når man ikke vet hvorfor formen er dårlig, sier hun til Raumnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fortsatt nummer sju

Mens tvillingsøster Tiril leder verdenscupen og gjøre gode renn, sliter Lotta. Listene viser imidlertid at hun fortsatt er nummer sju i verdenscupen sammenlagt, og det til tross for at hun ikke har gått alle distansene. Likevel var det en frustrert tvillingsøster som ble intervjuet etter sprinten i Drammen tirsdag.

Les også
Frida kunne ta fram UM-smilet

– Det er ingen god følelse. Sprinten i Drammen er et høydepunkt i sesongen, og da er det kjipt at formen mangler. Jeg henger med til det er igjen 100 meter, etter det er jeg statist, sa hun til NTB.

Hun gikk en bra prolog, og ble nummer ti.

– En julestjerne

Det er tre sprinter igjen i verdenscupen denne sesongen. Den første kommer i helgen i Falun, og Lotta er tatt ut. Tirsdag er det ny sprint i Tallin, og det er også sprint i avslutningshelgen i Lahti.

Etter sprinten i Drammen er det en selvkritisk Lotta som snakket med NTB.

Les også
EM-gull til Jenny og lagvenninene etter dramatisk finale

– Det er en tendens til at jeg er en julestjerne. Jeg slukner etter jul, sier hun, selv om hun altså gikk et av karrierens beste distanseløp i NM 20. januar.

Lotta tok også sin første verdenscupseier under Tour de Ski.

Må finne årsaken

Lotta er klar på at hun og trenerteamet må finne årsaken til at ting ikke fungerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi må finne årsaken, og endre på noe før neste sesong, sier Lotta til NTB, og legger til:

– Det er rart det skal gå dårligere nå enn i desember, sier Lotta.

– Men det er god futt i Tiril?

– Ja, hun imponerer, slår Lotta fast om tvillingsøstera.