REKORDFORSØK: Langdistanseløper og landslagsutøver Karoline Bjerkeli Grøvdal fra Romsdalen representerer IK Tjalve. Foto: Heiko Junge / NTB

Verdensrekordforsøk på Nes-grensa

Toppløper Karoline Bjerkeli Grøvdal skal forsøke å sette verdensrekord i gateløp - rundt Maarud-fabrikken.

Karoline Bjerkeli Grøvdal er en av verdens beste langdistanseløpere. Lørdag denne uka, på 1. mai, skal hun gjøre et verdensrekordforsøk på 5000 meter gateløp rundt hovedbygget på Maarud, som ligger i Odalen et steinkast unna Nes-grensa.

Cathrine Moksnes, pressekontakt i Maarud, forteller at arrangøren, Rekordløpet Gardermoen, i flere måneder har vært på utkikk etter det perfekte stedet for å gjennomføre løpet.

19 «harer»

– Etter å ha vurdert mange muligheter kom en hos arrangøren til å tenke på den gangen i ungdommen hvor han jobbet som vakt i Securitas og gikk kveldsrunden rundt Maarud-fabrikken. Der er det jo perfekt, tenkte han. Og det må vi jo si oss enige i, smiler Moksnes.

Les også
«Madde» trener med Team Nes-gutta

Totalt skal 19 personer løpe 5 kilometer for å hjelpe Bjerkeli Grøvdal til å sette rekord.

200 kan heie

Rekordforsøket vil så absolutt ikke gå upåaktet hen. Riksmediene vil være på plass for å dekke begivenheten, og det er også til en viss grad mulig å komme for å se på.

– Siden dette er utendørs, er det lov til å komme og se på og heie dem frem så lenge vi holder avstand. Vi kan være inntil 200 personer til stede, forteller Moksnes.

TOPPLØPER: Her er Karoline Bjerkeli Grøvdal i Impossible Games 2020 på Bislett. Foto: Vidar Ruud / NTB

Hun håper på stemning langs løypa. De første 200 som kommer lørdag får lov til å komme inn på "arenaen" med løype rundt Maarud-fabrikken.

Nes-bånd

Maarud har vært og er en god arbeidsplass også for mange nesbuer. Maarud-eiendommen ligger som nevnt rett ved Nes-grensa, med Seterstøa som nærmeste nabo.

Arrangør er Rekordløpet Gardermoen, men rekordforsøket finner altså sted på Maarud. Etter at Grøvdal har gjort unna sitt løp, skal Sondre Nordstad Moen løpe halvmaraton i området rundt Maarud potetgullfabrikk. Det lukter det også rekord av.

HALVMARATON: Sondre Nordstad Moen skal løpe halvmaraton på Maarud lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB