HELSA FØRST: Tiril Udnes Weng må stå over denne ukas renn i Les Rousses.

Verdenscupleder Tiril står over Les Rousses

Tiril Udnes Weng blir ikke å se i kommende helgs verdenscup i langrenn i franske Les Rousses, opplyser Skiforbundet.

– Trener- og helseteam, sammen med Tiril, har blitt enig om at helgens renn kommer for tidlig etter sykdomsperioden», skriver skiforbundet i en pressemelding.

Trenger mer tid

– Tiril trenger mer tid før hun er konkurranseklar, og blikket er rettet mot VM i Planica, sier landslagstrener Sjur Ole Svarstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun bekrefter dette overfor Raumnes.

– Det stemmer. Jeg trenger trening, fastslår Tiril.

Hun erstattes ikke i Les Rousses som følge av at hun har friplass som leder av verdenscupen.

Tiril ble syk etter Tour de Ski og sto over NM. Ifølge tvillingsøster Lotta var hun tilbake i trening sist fredag.

Les også
Stor fotballglede i Nes Arena

Også Karlsson ute

26-åringen endte på 3. plass i Tour de Ski for tre uker siden. Hun leder verdenscupen med 1447 poeng, 287 flere enn svenske Frida Karlsson på plassen bak.

Ifølge Aftonbladet stiller heller ikke Frida Karlsson i Les Rousses. Både Tiril og Frida satser på å være klare til Toblach neste helg.

Tiril er frisk, men hun hanglet lenge etter Tour de Ski og slet blant annet med en kraftig hoste. Hun testet aldri positivt på covid-19.

Det gjorde derimot landslagslagvenninnen Anne Kjersti Kalvå. 30-åringen fra Lundamo er også tilbake i trening. I likhet med Tiril sto hun også over NM, og heller ikke Kalvå deltar i Les Rousses.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lotta er med

I Frankrike skal det konkurreres i tre dager. Tvillingsøster Lotta er med og tar med seg god selvtillit etter NM. Fredag er det 10 kilometer i fri teknikk med individuell start, lørdag er det klassisk sprint og søndag er det 20 kilometer klassisk fellesstart.

Den siste verdenscuphelgen før Planica-VM er i italienske Toblach om halvannen uke. Der er det først en sprint i fri teknikk, før det avsluttes med en 10 kilometer fri teknikk med individuell start.