FLERE PALLPLASSER: Det kommer flere pallplasser, lover Tiril Udnes Weng før verdenscuprennene på Lillehammer. Foto: Geir Olsen

Udnes Weng og Kalvå med stikk til pressen: – Vi har latt oss motivere

Langrennsløperne Tiril Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå var i godt humør og sendte små stikk til journalistene før helgens verdenscuprenn på Lillehammer.

Udnes Weng endte med to pallplasser i verdenscupåpningen i finske Ruka sist helg. Kalvå fikk den sure fjerdeplassen to tideler bak Katharina Hennig på tredjeplass på 10-kilometeren.

Les også
Nes Ski-trio klar for Lillehammer

Etter sist sesong er det flere som har vært kritiske til det norske kvinnelaget etter meritterte Therese Johaug og Maiken Caspersen Falla la opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

HAR HATT TROEN: - Vi har hatt troen, sier Anne Kjersti Kalvå om norsk damelangrenn som var nederlagsdømt før sesongen. Foto: Geir Olsen

– Dere sa det ikke ville bli noen norske pallplasser. Vi har hatt troen på det, vi. Vi har har vært motivert og klar for å gå fort i hele høst. Det er ikke så overraskende for oss som det er for dere, tror jeg, sa Kalvå på TV 2s spørsmål.

Les også
Tiril med ny tredjeplass i Ruka: – Over all forventning

– Hele laget har hevdet seg litt, og laget har trent veldig bra. Det blir nok flere pallplasser til de norske jentene enn to, sa Udnes Weng.

– Vi har latt oss motivere av mye dårlig kritikk, det er det ikke noe tvil om, la hun til.

De to ble spurt om omverdenen har vært for skeptiske til det norske laget før sesongen:

– Det må nesten dere svar på, sa Kalvå og smilte lurt.

Les også
Langrenn: - Vil vurdere VM-boikott

Damene går ti kilometer fredag, sprint lørdag og 20 kilometer fellesstart søndag.

(©NTB)