STO OVER: Lotta Udnes Weng ble nummer 15 lørdag, og valgte å stå over søndagens renn på grunn av kulde. Foto: Torstein Bøe/NTB

Udnes Weng og Haga sto over søndagens renn

Lotta Udnes Weng var blant de som valgte å stå over søndagens verdenscuprenn på grunn av kulda i finske Ruka.

En del utøverne, blant dem tre norske, valgte altså å stå over rennet som Therese Johaug til slutt vant. Heidi Weng ble nummer tre. I tillegg til LOtta Udnes Weng, sto Ragnhild Haga og og Anna Svendsen over. Alle de norske herreløperne valgte å stå over. Gradestokken viste rundt 20 minusgrader i Ruka søndag.

Kvinnenes renn skulle gå kl. 10.30 norsk tid, men ble utsatt to ganger før starten gikk kl. 13.45 søndag. Det var likevel veldig kaldt, og Udnes Weng var blant dem som ikke tok noen sjanser.

Tiril Udnes Weng var hjemme med en vond visdomstann som skulle trekkes. Lotta var med landslaget til Finland. Lotta gikk til semifinalen på fredagens sprint. Lørdag ble hun nummer 15 på 10 km klassisk, og ble tredje beste norske. Therese Johaug ble nummer to, mens Heidi Weng ble nummer ti. Lotta var drøye minuttet vak Frida Karlsson som slo Johaug.

Johaug startet 13 sekunder bak Karlsson på søndagens jaktstart, men tok hnne igjen og gikk i fra og tok revansje fra lørdagens renn.

Søndag var det altså enda kaldere. Tidlig på morgenen var det rundt 20 minusgrader på stadion. Grensen for å starte et verdenscuplangrenn over 10- og 15 kilometer er netttopp 20 minusgrader.

Rennsjefen i FIS, Pierry Mignerey, opplyste til NRK at det var målt -19,4 på stadion og -23,2 på det kaldeste punktet i løypa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(©NTB)