Tiril og Lotta Udnes Weng er på plass i Seefeld, og i dag går de VM-sprinten.
Tiril og Lotta Udnes Weng er på plass i Seefeld, og i dag går de VM-sprinten. Foto: NTB scanpix

Tvillingene klare for VM-sprint

Torsdag får Tiril og Lotta Udnes Weng sin VM-debut med seniorene.

Tvillingene er som kjent en del av Norges fem løpere på startstreken i sprinten i Seefeld. Lotta tok NM-gull på sprinten, og sørget for at hun ble tatt ut. Tiril ble nummer fire, og sammen med mange gode resultater gjennom sesongen ble det VM-plass også på henne.

De tre andre norske løperne er Maiken Caspersen Falla, Kristine Stavås Skistad og Mari Eide. Norge stiller med fem løpere fordi Falla altså er tittelforsvarer på sprinten.

VM-sprinten går altså torsdag 21. februar, og prologen starter kl. 12. Kvartfinalene starter kl. 14.30, og sendes selvfølgelig på NRK. Fra kvartfinalestart går det i ett med semifinaler og finaler til VM-gull er delt ut.

Selv om Nes-tvillingene er debutanter i seniorenes VM, er de rutinerte VM-deltakere. De har flere junior-VM og U23-VM på CVen, med svært gode resultater. Nå er det imidlertid verdenseliten de skal måle krefter med, og storfavoritt Stina Nilsson er meldt frisk til VM-sprinten torsdag.

Tvillingene får neppe gå distanserenn i VM, men en av dem kan være aktuell på teamsprinten sammen med Caspersen Falla. Den plassen kan også Stavås Skistad få.