TRENERDUO: Trond Johnny Lien (t.v.)og Magnus Midling Larsen tar et år til som trenere for R&Å ILs beste fotballherrer.

Trond Johnny og Magnus tar et år til

Trond Johnny Lien og Magnus Midling Larsen fortsetter som trenere for A-laget til Raumnes & Årnes IL.

Etter et godt fotballår 2022 der R&Å ILs A-lag innfridde forventningene, føltes det helt greit for hovedtrener Trond Johnny Lien å fortsette et år til.

R&Ås styre fastslår at Trond Johnny har gjort en meget god jobb med A-laget i år, og legger til at det også er gledelig at Magnus Midling Larsen fra Årnes fortsetter som hans trenerassistent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sparer ikke på lovordene

– R&Å er en spennende klubb og Årnes er et sted i vekst, så her er det mye bra å bygge videre på, sier Trond Johnny, som bor på Jessheim.

Han sparer ikke på lovordene.

– Her er det veldig hyggelig å være trener. Det er mange dyktige folk som legger ned en stor innsats, de fortjener all ros. Og dette er noe spillerne også setter pris på, sier han.

R&Å kan skilte med en spillerstall med et høyt 4. divisjonsnivå. Laget spilte seg til en 3. plass på tabellen i år. Flere av spillerne studerer for tiden i utlandet, og treneren håper å ha mange av dem tilbake i trening lenger ut på vinteren.

– I tillegg har vi tatt opp fire juniorer i A-stallen, sier hovedtreneren.

Egen identitet

Vi nærmer oss jul og siste innspurt av forberedelsene til ny sesong. Fram til jul trener laget ukentlig både i LSK-hallen og i Neskollenhallen.

– Vi er i gang med ukentlige økter og oppmøtet og innsatsen er god. Dette er jo også en fin mulighet for de som er nysgjerrige på R&Å til å bli kjent med oss, sier Trond Johnny.

Han er opptatt av egen identitet i spillet. Derfor terper spillerne mye på eget spill med ball. I tillegg er målet å forbedre seg både defensivt uten ball og når det gjelder det rent fysiske.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Målet er å gjøre hver enkelt spiller litt bedre. Da vil også hele laget bli bedre, sier R&Å-treneren.

Vi skal ikke langt ut på nyåret før første kvalikrunde til Norgesmesterskapet (cupen) går av stabelen. 176 lag, blant dem R&Å IL, skal spille kvalik 18. og 19. mars.

– Svært positiv

Pål Stokkebryn, administrativ leder for A-laget, betegner kontinuiteten på trenersiden som svært positiv.

– Fra klubbens side var det ingen tvil om at vi ønsket dette etter 2022-sesongen som ble den beste resultatmessig på svært mange år, sier han.

Han legger til at det ikke bare er på grunn gode resultater.

– Hvordan de jobber med og videreutvikler spillergruppa er vi også veldig godt fornøyd med. Vi ønsker kontinuitet og at de fortsetter å utvikle våre gode, lokale gutter, sier den administrative lederen.

Han betegner det som viktig for R&Å at de aller fleste spillerne er fostret opp i klubben, Team Nes og kommunen for øvrig.

– Og skulle det komme spillere utenfra skal de bidra og gå foran med gode ferdigheter og holdninger i kamper, på treningsfeltet, i garderoben og rundt laget generelt, legger han til.