KOMMER TIL RUNNI: Tour of Norway for kids har funnet sted flere ganger tidligere i Nes, med Nes Sykkelklubb som lokal arrangør. Her fra Skogbygda for noen år siden.

Tour of Norway for kids inntar Runni

Nes Sykkelklubb satser på at 200 unge syklister inntar Runni-området under førstkommende helgs sykkelritt for barn.

Roy Arne Andersen, styremedlem i Nes Sykkelklubb, forteller at Tour of Norway for Kids kommer til Nes lørdag denne uka.

– Dette er et populært sykkelritt beregnet for aldersgruppe fra null til og med 12 år. Denne gang lager vi løype forbi Runni ungdomsskole, opp til CTC Ferrofil, ned til Leirvegen og opp forbi Runni Gaard. Dette er et gunstig område, fordi det er mer eller mindre uten trafikk, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fartsfylt dag

Rittet starter ut på ettermiddagen lørdag. I forkant pakker Tour of Norway for kids varebilene fulle av premier og reiser til Årnes. Sammen med lokal arrangør og vertsklubb Nes Sykkelklubb garanterer de en artig, fartsfylt og minneverdig dag for de unge rytterne.

De minste med trehjulssykkel og støttehjul er først ut. Så 5–6 år, 7–8 år og til slutt 9–12 år.

VENTER 200 SYKLISTER: Roy Arne Andersen og Nes Sykkelklubb har valgt Runni-området på Årnes som arena for førstkommende lørdags sykkelritt for barn. Dette bildet er fra fjorårets arrangement.

Her er det gratis å delta. Alle får T-skjorte og premier til alle som stiller med hjelm og noe med hjul. Sikkerheten kommer først, så ingen får starte uten hjelm. Og har du sparkesykkel, er det bare å slenge seg med.

– Vi satser på at dette blir en skikkelig sykkelfelt, og vi har et håp om at det kan bli et par hundre deltakere totalt, sier Andersen.

Familiearrangement

Tour of Norway for kids er Norges desidert største sykkelritt for barn. Nes Sykkelklubb har vært vertsklubb i hvert fall de tre siste gangene det er blitt arrangert i Nes.

– I fjor ble arrangementet gjennomført i Nes Ski- og Sykkelanlegg. Nå drar vi det ned til mer sentrale strøk. Det er blitt en god del år siden vi hadde det første gang i Nes, den gang i Skogbygda, sier Andersen.

Han betegner dette på mange måter som et familiearrangement.

– I hvert fall i de yngste klassene er det en fordel om foreldrene følger utøverne rundt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I år er det 18. sesongen Tour of Norway for kids reiser rundt i Norge. Rundt 50 ulike steder står på kjøreplanen rundt i hele Norge.