STAFETTMEDALJE: 16-åringen Synne Mørk Markussen løp inn til medalje på stafetten under årets UM i friidrett. Hun løp for Ull/Kisas jentelag i klasse 15–16 år.

Tok UM-medalje: – Da ble det jubel etterpå

Synne Mørk Markussen (16) tok søndag karrierens første medalje i UM i friidrett, ungdommenes svar på NM.

Ungdomsmesterskapet (UM) i friidrett ble arrangert sist helg på Fana stadion i Bergen.

Søndag var det tid for stafetter, og Synne Mørk Markussen (16) fra Auli løp en av etappene for jentelaget til Ull/Kisa IL. Ull/Kisa har et samarbeid med Hvam IL som Synne representerer individuelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Synne deltok på laget i klasse J15-16, og de løp inn til 3. plass og bronsemedalje. Dette var hennes aller første medalje i et ungdomsmesterskap.

– Ja, det var det. Jeg løp andre etappe og det gikk bra, sier hun.

Veldig fornøyd

Stafetten inneholdt fire etapper på henholdsvis 100, 200, 300 og 400 meter. Laget hadde forhåpninger om å kjempe om medalje, og det klarte de.

– Det ble tredjeplass og vi var veldig fornøyd med det. Da ble det jubel etterpå, fastslår Synne.

HVAM-TALENTER: Synne Mørk Markussen og Julian Zhang Førsund, begge 16 år, representerte Hvam IL i de individuelle øvelsene og Ull/Kisa IL i stafett under årets UM i friidrett. De tok begge stafettmedalje.

Tidligere i mesterskapet satte hun personlig rekord på 300 meter hekk. Det ga mersmak.

– Jeg har lyst til å løpe den distansen neste sesong også. Hekk er gøy. Jeg har ikke spesialisert meg på noen øvelse ennå, men det kan fort bli enten 300 eller 400 meter med eller uten hekk, sier hun.

Roser treneren

– Har du et forbilde blant friidrettsutøverne?

– Nei, jeg har ikke det, men jeg må rose treneren min i Hvam IL, Paulina Chybinska. Hun er veldig dyktig og motiverende, sier Synne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun synes resultatene i sesongen så langt har stilt til forventningene.

– Jeg har ikke vært med i så mange stevner. Det har gått litt opp og ned, men totalt har det gått litt bedre enn jeg hadde trodd før sesongstart, sier hun.

Sølv til Julian

For henne gjenstår det kun ett stevne i årets friidrettssesong utendørs. Det er KM til helgen.

– Der løper jeg 200 meter flatt. Etter det handler det om å forberede seg til innesesongen. Jeg har ikke lagt så mange planer rundt det ennå. Det skjer etter høstferien, sier Synne.

Julian Zhang Førsund fra Hvam deltok også i stafett under UM sist helg. Han løp en av etappene for Ull/Kisas guttelag (15-16 år) som sikret seg sølvmedalje. Vi har tidligere omtalt Julian og hans seier på 300 meter hekk under mesterskapet.