SØLV: Lotta Udnes Weng (f.v.), Kristine Stavås Skistad og Mathilde Myhrvold på pallen etter sprintfinalen under NM på ski på Gjøvik.Foto: Terje Pedersen / NTB

Tok NM-sølv: – Flytta ut da Tiril ble syk

Tvillingsøster Tiril ble syk rett etter at de kom hjem fra Tour de Ski, og måtte til slutt erkjenne at det ikke ble noen NM-deltagelse. Da tok Lotta umiddelbart grep.

– Tiril ble litt dårlig, tørr i halsen blant annet, allerede dagen etter at vi kom hjem. Så da flyttet jeg ut, forteller Lotta til NTB.

Det grepet kan ha reddet NM-deltagelsen for Lotta, og hun gjennomførte en solid sprint-konkurranse. Men Kristine Stavås Skistad var bedre denne gang. Hun ble for sterk i finalen i NM-sprinten. Lotta Udnes Weng slo fast at hun var fornøyd med NM-sølvet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I dag var jeg ikke god nok. Det var tøft å henge på Kristine mot slutten, sa Lotta til NRK rett etter målgang.

Favoritt-duellen

Det var Lotta og Kristine som var de store favorittene foran sprinten, og det ble da også en kamp mellom de to. De gikk i samme heat i semifinalen, og da var Lotta best. Men følelsen var at Skistad hadde et gir ekstra, og det tok hun fram i finalen.

– Jeg hadde et håp etter semifinalen, sa Lotta til NRK. På spørsmål om hun kunne gjort noe annerledes på oppløpet, slo Lotta fast at oppgaven ble for tøff.

– Kristine er verdens raskeste skiløper, og jeg traff litt dårlig teknisk, konstaterte Lotta.

Trengte en sjokk-start

Hun var også litt irritert etter prologen.

– Det har begynt å bli en gjenganger at jeg er litt treg i prologen. Men jeg trengte kanskje en sjokk-start sa hun til NTB.

Etter fire dagers hvile føler hun at hun har trent bra og bevart en god form. Men det hadde ikke blitt noen harde økter, og det var kanskje en slik prolog hun trengte for å vekke kroppen igjen.

Tiril skal gå 10 km fredag (den starter så sent at vi ikke får med resultatet i avisa), og så rettes blikket mot de to neste helgene da det er verdenscup igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Viktig kvalifisering

Hun drar med andre ord ikke til Livigno for sprint og teamsprint i verdenscupen denne helgen.

– Det er synd at det kræsjer med NM. Men fredagens renn er viktig med tanke på å kvalifisere seg til verdenscup-rennene, slår Lotta fast.

Ytterligere to nesbuer deltok i NM-sprinten.

Amalie Håkonsen Ous ble slått ut i kvartfinalen, og ble nummer 22.

Ola Spigseth gikk inn til 19. beste tid i prologen der det stilte mer enn 100 løpere. Ola røk ut i sin kvartfinale, og ble nummer 23.