TO JEVNE KAMPER: Disse gutta på Haga IFs G14-håndballag spilte to kamper på samme helg.

To svært nervepirrende håndballkamper

Det er vanskelig å si hvem som kjente dette mest på nervene; spillerne, trenerne eller publikum.

Haga IFs G14-håndballag dro fredag kveld til Nydalshallen for å spille mot Korsvoll. Laget var Marius Qvigstad (10 redninger), Emilio Markussen (8 scoringer), Mathias Andreassen, Henrik Sakshaug (3), Ludvig B. Salamonsen (2), Nicohlas Reklev (6) og Benjamin Sefring (4). Laget tok turen til Oslo uten innbyttere, men det la ingen brems på fart og innsats. De gikk hardt ut og spilte seg til en ledelse 3–1 etter 4 minutter. Etter det kom Korsvoll tilbake, og lagene byttet på å lede kampen, begge med godt spill. Til pause var det likt, med stillingen 11–11.

Les også
Lokale pallplasser i Bamselekene

Solid innsats

I 2. omgang fortsatte det jevne spillet. Haga hadde god flyt i angrepsspillet sitt, og kjørte mange gode avtaler framover. Bakover slet de litt med å få tak på store Korsvoll-spillere, som gikk hardt inn. Korsvoll gikk fra 17–17 til 19–17 halvveis ut i 2. omgang, men Haga kom tilbake, og da fire minutter gjensto, utliknet bruntrøyene til 21–21. Korsvoll gikk på ny opp i ledelsen, og Hagas toppscorer i oppgjøret, Emilo Markussen, utliknet igjen. Da det var ett minutt igjen av kampen, gikk Haga opp i ledelsen 23-22, men Korsvoll fikk inn et mål da fem sekunder gjensto, og oppgjøret endte 23–23.

Les også
Mattis beste nesbu i Birken

May-Lene Sakshaug trener dette laget. Hun betegner guttas innsats som utrolig bra.

– De fikk et par skader underveis, og uten innbyttere måtte de derfor spille i undertall et par perioder i kampen, forteller hun.

SIF-Haga

Lørdag var Sørumsand IF motstander i SIF-hallen, bare 15 timer etter forrige kamp.

Hagas lag var Marius Qvigstad (12 redninger), Emilio Markussen (2 scoringer), Mathias Andreassen, Henrik Sakshaug (9), Ludvig B. Salamonsen, Nicholas Reklev (4), Daniel Baraas (1), Benjamin Sefring (6). Med kun én spiller på benken, som også var skadet etter kampen dagen i forvegen, var det tilnærmet uten innbyttere Haga stilte lag denne dagen også. Og nok en gang skulle det bli en thriller av en håndballkamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sørumsand kom best i gang, og etter sju minutter ledet de 6–3. Haga slet med å få tak på SIF-spillerne, som hadde god bevegelse i angrepsspillet sitt. Framover ble det også en del upresist. Men etter en timeout hos Haga, fikk de roet litt ned. De fikk beskjed om å være mye tøffere i forsvar, og snakke mer sammen. Dette hjalp, for etter 14 minutter utliknet Haga til 9–9. Til pause sto det 12–12.

Les også
FUVO med 1. runde i siktet

Trofast publikum

2. omgang begynte veldig rotete for Haga, med mange tekniske feil framover. Sørumsand benyttet anledningen og halvveis i 2. omgang sto det 18–14 til hjemmelaget. Etter en timeout, og et par rokeringer på spillerplassene, startet Haga en skikkelig opphenting. De fikk satt forsvaret skikkelig, og avtalene i angrep satt som de skulle. Da snaue fire minutter gjensto, hadde de hentet opp ledelsen til Sørumsand, og stillingen var 20–20. Deretter scoret begge lag hver sin gang, og det var elektrisk stemning i hallen. Henrik Sakshaug ble matchvinner da han satte inn 22-21-scoringen. Haga-gutta og det trofaste publikummet deres jublet for å ha dratt i land seieren mot naboklubben.

Denne artikkelen er basert på et referat fra May-Lene Sakshaug, trener for Haga IF G14 håndball. Send oss gjerne referater.

Les også
Lokale Viken-vinnere i felt