FØRST: Tiril Udnes Weng i aksjon under langrenn kvinner under Blinkfestivalen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Carina Johansen

Tiril til topps – banket konkurrentene i Sandnes

Skistjernen Therese Johaug måtte nøye seg med en tredjeplass da Tiril Udnes Weng gikk til topps på 10-kilometeren under rulleski-festivalen i Sandnes.

– Det var så jevnt, det kunne gått alle veier og da er det ekstra deilig å vinne, sier Tiril.

Hun er allerede i gang med en ny treningsuke når Raumnes kontakter henne etter at seieren har synket inn.

Hvordan vil du oppsummere løpet?

– En tøff 10-kilometer, selv om løypa ikke hadde så lange motbakker. Jeg måtte være på hugget hele veien, spesielt når det var så jevnt mellom flere av oss. Jeg fikk tilbakemeldinger hele veien om at jeg lå mellom en og seks sekunder bak teten, så jeg skjønte at jeg lå ann til en plassering mellom første og fjerde plass. Men jeg hadde ikke trodd jeg skulle ta seiern. Jeg prøvde å tenke mest på meg selv og gå jevne runder, sier hun til Raumnes.

FORAN JOHAUG: Tiril Udnes Weng banket alle ved lørdagens 10-kilometer. Skjermbilde fra NRK.

Hvordan føltes beina?

– Jeg hadde ganske bra bein, men kjenner at det mangler litt før jeg er i toppform. Løypa i dag var mye staking og der traff jeg bra, sier hun. Nå forbereder hun seg fram til Toppidrettsveka 24. august, etterfulgt av landslagssamling.

Selv om rulleski ikke er hovedfokuset er det stort for Tiril å kunne vise seg fram. Hun påpeker at ski og rulleski er likt og ulikt.

– Det er ingen som satser på langrenn på snø som topper formen inn mot et rulleskirenn, sier hun.

– Rulleski er det mye mer styrke i overkroppen og mye teknikk. Sprintere får mer igjen fordi stavtakene svarer bedre på asfalt enn snø, legger hun til.

Direktesendt

Rulleski-rennet ble direktesendt på NRK1 lørdag kveld fra Sandnes. Øverst på pallen sto Årnes-jenta Tiril Udnes Weng. Hun rakk ikke å vente lenge før hun innså at hun tok seieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er nesten så vi ikke tror det når vi leser denne lista, sa NRKs kommentator Jann Post, etter å ha lest opp resultatlista fra lørdagens 10 kilometer lange klassiske intervallstart under Blinkfestivalen i Sandnes.

På den lista sto nemlig Tiril Udnes Weng øverst. Også Helene Marie Fossesholm, som ledet gjennom store deler av løpet, snek sekunder foran verdens beste langrennsløper, Therese Johaug de siste årene, skrev NRK.

– Det er gøy å vinne, jeg får ta med meg det, selv om det kanskje er ei løype som favoriserer litt sånn sprintertyper. Jeg fikk utnyttet fartsressurser og svingteknikken i dag, sier vinner Weng til NRK etter målgang.

– Det betyr litt for selvtilliten å klare å fullføre en hel 10-kilometer. Man skal ta det litt med en klype salt, men det er ikke dumt å få med seg litt selvtillit ut i høsttreninga, konstaterer hun fornøyd.

Sjette opp Lysebotn

Som tidligere omtalt i lørdagens avis endte skiesset fra Nes som nummer seks i Lysebotn opp, noe hun er godt fornøyd med.

– Ja, jeg er godt fornøyd med innsatsen. Det var veldig gøy å konkurrere igjen, sier hun til Raumnes.

I motbakkerennet var det Therese Johaug som fortsatte der hun slapp forrige sesong og vant rulleskiløpet. Hun vant dermed løpet for fjerde gang.

– Det var langt opp til Therese, men det var jeg også forberedt på, legger Tiril til.

Heidi Weng ble nummer to, mens den nye kometen Marie Fossesholm kapret den siste plassen på pallen.