DRAMMEN: Tiril Udnes Weng med den gule ledertrøya under tirsdagens verdenscupsprint i Drammen. Til høyre er Ingrid Gulbrandsen. Foto: Lise Åserud / NTB

Tiril styrket posisjonen som verdenscupleder

Tiril Udnes Weng var langt sterkere enn Jessica Diggins i tirsdagens verdenscupsprint.

Den klassiske Bysprinten i Drammen ble tirsdag arrangert for 19. gang.

Verdenscupleder Tiril Udnes Weng, Nes Ski, hadde den fjerde beste tiden i prologen. Tvillingsøster Lotta gikk også videre til finaleheatene med en 10. plass i prologen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tiril leder verdenscupen sammenlagt. Hennes hardeste konkurrent i den sammenheng, Jessica Diggins, valgte 3. heat i kvartfinalen, et svært tøft heat. Hun var i tillegg utsatt for et uhell og klarte ikke å komme seg videre til semifinale, noe som åpnet for at Tiril kunne dra ifra ytterligere i sammendraget.

Les også
Frida kunne ta fram UM-smilet

Lotta gikk i 4. heat i kvartfinalen. Hun holdt lenge godt følge med teten, men inn mot mål ble hun brått liggende etter og var utslått.

– Jeg klarte det ikke bra nok i dag. Det er litt kjipt. Det har buttet litt imot den siste tiden, sa hun til NRK TV etterpå.

SLITER FORTSATT: – Kjipt, sa Lotta Udnes Weng til NRK etter å ha blitt slått ut i kvartfinalen. Foto: Lise Åserud / NTB

Tiril gikk i 5. heat og så muligheten til å øke luka ned til Diggins i sammendraget. Hun gikk seg langt ned i kjelleren på Kollen-femmila to dager før, og var spent på egen sprintkapasitet. Men hun ble nummer to og var dermed videre til semifinale.

KLASSISK: Sprinten i Drammen gikk i klassisk stil. Her er Tiril Udnes Weng i sprintduell med tyske Laura Gimmler inn mot mål. Foto: Lise Åserud / NTB

I semifinalen ble Tiril liggende litt bak i køen lenge, men hun kom seg fram og kjempet seg inn til 2. plass og finale.

I finalen var det ingen som kunne tukte Kristine Stavås Skistad, men Tiril viste styrke, ga alt hun hadde inn mot mål og ble nummer tre, noe hun var meget godt fornøyd med.

– Dette gikk veldig bra, og jeg er veldig fornøyd med å få noen flere poeng ned til Diggins. Jeg blir nok litt mer på hugget på grunn av den gule trøya, sa hun til NRK etterpå.

Les også
Hockeyjenter blomstrer i Nes IK