GÅR NM: Tiril (t.v.) og Lotta Udnes Weng prioriterer NM på Gjøvik framfor verdenscup-sprint i Livigno. De fastholder at VM fortsatt er sesongen hovedmål.Foto: Terje Pedersen / NTB

Tiril prioriterer NM foran verdenscuprenn

Tiril og Lotta Udnes Weng hviler ut på Lillehammer etter Tour de Ski med serier og strikking, og litt trening innimellom.

– Når vi hviler ligger vi mest på sofaen å ser på serier eller strikker. Vi prøver å opprettholde treningsmengden gjennom sesongen så blir litt trening også, sier Tiril om dagene etter den tøffe Tour de Ski som ble avsluttet søndag.

Les også
Tiril om monsterbakken: - Lå våken nesten hele natta

Tiril endte på 3. plass sammenlagt med Lotta på 8. plass. I verdenscupen leder Tiril med god margin ned til Frida Karlsson, mens Lotta ligger på en meget fin 7. plass. Neste oppgave for tvillingene er NM på Gjøvik med start 19. januar. Samme helg er det verdenscuprenn i Livignio, med sprint og teamsprint. Dermed må tvillingene, og spesielt Tiril, velge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Prioriterer NM

– Jeg kommer til å prioritere NM, sier Tiril.

Hun legger til at Lotta også skal gå NM-rennene på Gjøvik.

NM starter med sprint i fristil torsdag 19. januar. Dagen etter er det 10 km fristil, og lørdag er det 15 km med skibytte.

Les også
Mens Tiril og Lotta konkurrerer i verdenscupen følger pappa Hans Erik med på TV-skjermen: – Jeg er veldig glad for at de får det til

Søndag kan bli en ny stor dag for Nes Ski. Da er det stafetter, og tvillingene vant sammen med Amalie Håkonsen Ous i 2020. I 2021 ble det ikke arrangert NM-stafett, og i fjor ble trioen hindret av sykdom.

Viktig VM-uttak

Selv om Tiril har en gul trøye å forsvare i verdenscupen, prioriterer hun altså NM. Hun peker på at verdenscup i Livigno innebærer en lang reise, og det er en løype som ikke passer Tiril spesielt bra. Det er også kun ett renn som teller i verdenscupen. Da vil hun heller prioritere NM.

REPRISE?: I 2020 tok Nes Ski NM-gull i stafett, og Tiril, Lotta og Amalie fikk møte Kong Harald etter seieren. Nes Ski må være en av favorittene i stafetten i år også, om trioen holder seg friske.

– NM er viktige renn med tanke på uttak til VM, sier Tiril.

VM skal arrangeres i Planica i Slovenia fra 21. februar til 5. mars 2023.

VM er hovedmålet

– Har suksessen og ledelsen i verdenscupen ført til at du må omprioritere litt i planene?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Dobbelt Nes i verdenscupen – Lotta tok sin første seier

– Den gule trøya gjør at jeg kommer til å gå de fleste verdenscup-rennene så lenge jeg er frisk og kroppen tåler det. Men det er fortsatt VM som er hovedmålet i år så jeg kommer ikke til å ta noen sjanser i forberedelsene til det, sier verdenscuplederen.

Les også
Tiril Udnes Weng i millionklubben – så mye tjente de beste på Tour de Ski

– Stafetten er vel kanskje også noe dere ser fram til?

– Ja, det blir morsomt, sier Tiril. Med tvillingene og Amalie Håkonsen Ous er Nes en av de store favorittene i NM-stafetten.