KRAFTPRØVE: Tiril Udnes Weng er tatt ut til å gå lørdagens kraftprøve, 30 km klassisk, i VM. Foto: Lise Åserud/NTB

Tiril går VM-tremila

Therese Johaug fronter det norske laget til lørdagens 30 kilometer i klassisk stil. Hun får blant annet med seg Tiril Udnes Weng.

Det ble klart da uttaket ble presentert tidlig fredag formiddag. Torsdagens gullvinner fra Nes Ski får dermed ingen grunn til å hvile på laurbærene, lørdag venter en real kraftprøve for Tiril. I tillegg til nesbuen og Therese Johaug, skal Helene Marie Fossesholm, Heidi Weng og Anne Kjersti Kalvå stille for Norge lørdag.

Fossesholm, Udnes Weng og Kalvå går en tremil i VM for første gang. De to førstnevnte hjalp Norge til stafettgull sammen med Johaug og Weng torsdag.

Kalvå har gått ett renn tidligere i mesterskapet. Hun ble nummer tolv på 15-kilometeren med skibytte og ble foretrukket foran Ragnhild Haga.

– Det er utrolig artig å være en del av dette laget. Det blir en artig tremil for alle oss norske, sa Kalvå under presentasjonen.

Johaug stiller som tittelforsvarer og kjempefavoritt på tremila i klassisk stil. Hun er blitt verdensmester på distansen tre ganger tidligere (2011, 2015 og 2019). Med ny seier reiser hun hjem fra Oberstdorf med fire VM-gull i bagasjen.

– Jeg gleder meg veldig til å gå tremil klassisk. Det er lenge siden sist, ett år vel, så det blir et spennende løp, sa Johaug.

(©NTB)