NYTT, STOR RENN: Rune Åslund og Nes Ski- og Sykkelanlegg kaller snart inn til en ny kick-off til forberedelsene av vinterens hovedbegivenhet. Her holder han en fotomontasje fra noen av høydepunktene så langt.

Tildeles nytt stort renn – skiforbundet foretrekker Nes

Nes Ski- og Sykkelanlegg er tildelt et nytt stort renn. Årsakene er flere til at nettopp anlegget i Fenstad ble valgt.

Rune Åslund i Nes Ski- og Sykkelanlegg forteller at Norges Skiforbund ba skianlegget i Nes pent om å være verter for et stort norgescuprenn for seniorer til vinteren. Arrangementet skal etter planen finne sted den første helgen i februar 2024.

En viktig årsak

Ildsjelene i anlegget i Fenstad betegner det som en flott tillitserklæring at skiforbundet har tildelt dem nok et stort renn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er definitivt en ny tillitserklæring fra skiforbundet, og vi tar det selvfølgelig som et kompliment, sier Åslund.

Han legger til at en viktig årsak også denne gang er beliggenheten nær Gardermoen og fasilitetene der.

– Forbundet ville egentlig arrangere norgescuprennet i Tromsø, men der viste det seg at hotellbillettene koster flesk. En natt i Tromsø koster nå 3000 kroner. Vi kan tilby overnatting for under en tredel av den prisen på Gardermoen. Det er faktisk hovedårsaken til at skiforbundet tok kontakt med oss og ville flytte arrangementet til vårt anlegg, sier Åslund.

Håper på store navn

Han håper noen av verdenscupløperne kommer, og forteller at det nå jobbes med at hele arrangementet skal TV-overføres. Det legges også inn norgescuprenn for paraidrettsutøvere, både junior og senior, i arrangementet.

VOKST SEG STORT: Nes Ski- og Sykkelanlegg i Fenstad høster anerkjennelse hos Norges Skiforbund.

– Muligheten for at noen av landslagsløperne kommer avhenger av om det gås verdenscuprenn samtidig eller ikke. Gjør det ikke det, kan det jo være at i hvert fall Tiril og Lotta Udnes Weng kommer. Vi får se etter hvert, sier Åslund.

En solid gjeng med funksjonærer kommer til å være i sving med de mange oppgavene et slikt norgescuprenn innebærer.

– Vi har godt over hundre funksjonærer på lista, fra Nes og flere nabokommuner. Og hvis noe vil være med i denne flotte skifamilien, så er det bare å melde seg til dyst. Her er det plass til alle. Vi skal arrangere en kick-off i denne forbindelse, sier Åslund.

Til å stole på

Rennleder og rennledelse er på plass, og forberedelsene er godt i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette betyr at forbundet er fornøyd med det dere har gjort tidligere?

– Ja, jeg får sitere Asgeir Moberg (kjent speaker i idrettskonkurranser, journ.anm.). Nes er til å stole på, har han sagt flere ganger. Vi leverer, sier Åslund.

I fjor var det KM senior og NM junior i anlegget. I 2021 var det koronapause. I 2020 var det KM stafett og Skandinavisk Cup for junior.

– Vi har etter hvert en god CV med store arrangementer, og vi har aldri fått dårlige tilbakemeldinger, sier Åslund.

Peis-knaking

For stiftelsen er det viktig å få denne typen renn å jobbe fram mot.

– Målsettingen er å ha norgescup eller noe liknende annethvert år. Det trenger vi også økonomisk sett. En vesentlig del av det hele er at det blir igjen noen penger som pløyes tilbake til anlegget. Ingen får lønn her. Alt går til drifta, sier Åslund.

– Skifolket synes sikkert det er greit at det blir mørkere kvelder og lavere temperaturer nå?

– Vi elsker at det knaker i peisen, vi, gliser Åslund.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Haga IF: Doblet medlemstallet på sju måneder