annonse

Tidligere landslagsspiller blir R&Ås nye A-lagstrener

Signerte for R&Å
Signerte for R&Å: Jonny Hanssen (t.v.) holder her R&Å-drakta sammen med R&Å ILs sportslige leder Reino Autio. (Foto: R&Å Fotball)

Jonny Hanssen (46) er engasjert som Raumnes & Årnes ILs nye A-lagstrener i fotball. Han kan vise til en solid fotball-CV.

John Arne Paulsen

R&Å ILs fotballstyre måtte ut på trenerjakt etter årets 4. divisjonssesong. Nå er en ny trener på plass. Valget falt på Jonny Hanssen fra Løvenstad.
R&Å mener med dette å ha fått inn en trener med god kapasitet og solid erfaring.


Dette er noen utdrag fra Hanssens CV:
Han har levd av toppidrett i 15 år. Han har fem landslagskamper under Drillo og Semb. I 2002 ble han kåret til årets spiller i Tippeligaen. Han har spilt på øverste nivå i Norge og i belgisk og dansk toppserie. Han har god trenererfaring både fra 2. , 3. og 4. divisjon.

Vi føler at vi har funnet fram til rett mann.

– Vi føler at vi har funnet fram til rett mann. Vi ser fram til å starte opp dette samarbeidet, sier sportslig leder i R&Å, Reino Autio.

Cup-gull

46 år gamle Jonny Hanssen huskes nok best som spiller på Tromsø IL i en årrekke. Han spilte der i to perioder og står bokført med 163 kamper. Høydepunktet var nok cupgullet i 1996. Hanssen fikk også med seg 70 tippeligakamper for Lyn, og var sterkt delaktig i at laget tok bronse i 2002. Hanssen har UEFA A-trenerkurs.
Med hans bakgrunn, kompetanse og rutine både som spiller og trener, har R&Å stor tro på at han er mannen som kan løfte laget et par skritt videre.

Under Drillo og Semb

I perioden 1997-2000 spilte Hanssen for den Belgiske toppserieklubben Eendracht Aalst, før spillerkarrieren på toppnivå ble avsluttet med to sesonger i dansk fotball for AGF Århus. Hansen ble i 2002 kåret til årets spiller i tippeligaen, og godt spill resulterte også i fem landskamper for Drillo og Semb. 
Etter å ha avsluttet karrieren som toppspiller, har Jonny trent en rekke lag i andre, tredje og fjerde divisjon. Drøbak Frogn, Frognerparken, Frigg, Ready, Hasle-Løren og nå sist Løten, er lag som har hatt ham som trener.

UEFA A-trener

Hanssen har i år vært hovedtrener for Løten i 4. divisjon, og tok laget til andreplass i årets sesong.
Hanssen ble i år plukket ut som en av 31 trenere til å gjennomføre Norges Fotballforbunds UEFA A-trenerkurs, noe han fullførte i sommer. Det er altså en godt skolert trener som nå tar fatt på oppgaven som trener for R&Ås 4. divisjonslag.


john@raumnes.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på raumnes.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse