NYE STEG: Ola Spigseth legger ikke skjul på at han har en plan for karrieren, støtte fra lokalbanken er en viktig del av den. Foto: Erik Røseid

Tar steget videre – signerte privatavtale med lokalbank

Skiløperen Ola Spigseth (17) har klare planer for skikarrieren, likevel vil han ikke røpe hvor høyt han sikter. Denne uken signerte han en privatavtale med sin lokalbank.

Ola Spigseth fra Årnes er Aurskog Sparebanks første enkeltutøver som de sponser i Nes. Spigseth tok selv kontakt med banken og har nå fått en sponsoravtale, en avtale som er viktig for vegen videre som skiløper.

– Jeg setter så stor pris det, smiler Ola. Han forteller om hvor viktig det er med sponsorer for å være med å kjempe i toppen og med flere treningstimer og reiser i året kommer pengene godt med.

– Det gir meg motivasjon, det gir meg erfaring, som gjør at jeg kan se litt lenger fram. Det gir meg et kjempebra utgangspunkt, legger han til.

Signerte

– Han er et stort talent som vi har stor tro på, sier kommunikasjons- og markedssjef Helene Enger Skjønnhaug. Hun og avdelingssjef på Årnes, Hilde Sofie Høilund tok imot Årnes-gutten for å skrive under på kontrakten i bankens lokaler.

Sammen ser de fram mot junior-NM på hjemmebane i Nes skianlegg i Fenstad.

Les også
Junior-NM 2021 skal arrangeres i Nes skianlegg

Selv om Nes Ski har sponsoravtale med en annen bank har skiløperen ordnet det slik at han selv kan representere Aurskog Sparebank. Ifølge Enger Skjønnhaug vil Ola kunne bruke midlene til turer, samlinger og utstyr.

Sosiale medier og ski

Ola Spigseth ser for seg å bruke sosiale medier og trenererfaringen til å fremme Aurskog Sparebank.

– Jeg vil bruke Instagram og spesielt «stories» til å gi synlighet, sier han. Sammen med banken ser de for seg å kunne bruke Ola som trener i forbindelse med NM i Nes skianlegg, hvor også Aurskog Sparebank er sponsor.

STØTTE: F.v kommunikasjons- og markedssjef Helene Enger Skjønnhaug, Ola Spigseth og avdelingssjef på Årnes Hilde Sofie Høilund smiler etter avtalen var i boks. Foto: Erik Røseid

Hva vil du bruke pengene til?

– Først og fremst til utstyr, svarer han. Videre forklarer at han har ulike avtaler med ulike merker som Madshus og Fischer, men at det koster å følge med på utviklingen av nye og bedre ski.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

God periode

– Vi gleder oss til å følge med videre på hva han kan oppnå, sier Enger Skjønnhaug.

Han forteller at han trener som aldri før og at han ligger rundt på 30 treningstimer i uken i juli for å legge et grunnlag for høst- og vintersesongen.

Spigseth går til vanlig på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer og sier at det har vært en spesiell vår med lite gruppetrening. Allikevel har han trent godt. I april ble han oppfordret til å dra hjem til Årnes, hvor han har benyttet av seg faste ruter på rulleski og fotball med kompiser.

– Jeg har hatt en hel super vår og fått trent mye. Koronaen har ikke satt noen stopper for meg, men det var fint å kunne dra tilbake til Lillehammer og trene med de faste treningskompisene igjen sier han.

Har skiftet fokus

– Jeg må være en allrounder, jeg vil ikke dra til utlandet for å gå et løp og dra hjem, sier Ola. Han er klar på at for å være med i toppen holder det ikke å bare være god på en ting. I vår har han fokusert mer på eksplosiv styrke og trent mer på sprint enn distanse som er hans sterkeste side.

Han trekker fram forbildet Martin Johnsrud Sundby.

– Han er helt rå i hodet, god på distanse og den som går mest elegant på ski, avslutter Spigseth. Han fyller for øvrig 18 år i år og er klar til å gå mot 19/20-års klassen kommende sesong.

Les også
Vet hva han helst vil oppnå