TRAFIKK: Det er mye trafikk forbi Funnefoss stadion, og Harstad-treneren slet med å få fram meldinger til spillerne sine. Bildet er fra en kamp mot KIL 2 i 2021-sesongen.

Tapte 1-6 – klager på støy fra E16

Harstad-trener Are Brodtkorp sier han slet med å få fram meldinger til spillerne i søndagens kamp mot FUVO, en kamp hjemmelaget vant hele 6-1.

– Kampplanen ble åpenbart ikke fulgt, og å rope ut på banen var i følge trener Brodtkorp fånyttes, skriver Harstad Tidende, og peker på at at Funnefoss stadion ligger langs en trafikkert europaveg.

– Larmen fra tungtrafikk på klissvåt asfalt, få meter fra trenerbenken, ble et problem, skriver avisa videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette bekrefter treneren til avisa.

Les også
Hytte lå ute til under millionen - sjekk hva den gikk for

– Det var nesten umulig å gi en beskjed på grunn av trafikken. Jeg kommuniserte at vi måtte følge kampplanen. Vi gjorde tre tidligere bytter for å få inn spillere som hadde fått instruksjoner, sier treneren til avisa.

Ingen unnskyldning

Det er definitivt ikke trafikken og støyen som var skyld i at vi tapte, understreker Harstad-treneren overfor Raumnes.

Han forklarer saken med at journalisten som kommenterte kampen på livestream, hadde registrert at Brodtkorp skrek mye og veivet mye med armene, og ville vite grunnen.

FAKSIMILE: Faksimile fra Harstad Tidenes omtale av FUVO-Harstad.

– Jeg kunne bare bekrefte at det var vanskelig å nå fram med meldingene, sier Brodtkorp, som ikke vil bruke støyen som en bortforklaring.

– Dette er ikke noen stor sak fra min side, bare en forklaring på veivinga og skrikinga, understreker han.

Et fortjent tap

Brodtkorp legger til at det var et fortjent tap for hans mannskap, som ligger på nedrykksplass, og han har ikke noe problem med det.

Les også
170 km/t i 70-sone – så lenge må han være uten lappen

FUVO-leder Tom Hagen smiler litt av hendelsen, men går også langt i å støtte Harstad-trenerens poeng om støy fra E16.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er med andre ord på tide med en ny veg?

– FUVO skal nok ikke blande seg inn i den debatten. Men han har absolutt et poeng, det er snart et mareritt å stå på den siden av banen, sier Hagen. han peker på at det er like mye trafikkstøy enten kampen går lørdag, søndag eller det er kveldskamp mot et av 2. lagene.

Vil ha en støyskjerm

Hagen forteller at klubben har søkt Statens Vegvesen om å få satt opp en støyskjerm. De har også ønsket seg at nett som kan fange opp baller så de ikke spretter ut i kjørebanen der det hele tiden kommer biler.

KART: Faksimilen viser at det var lagt med kart for å illustrere at E16 gikk rett forbi stadion.

– Vi har fått blankt avslag på begge ønskene, sier han.

Selv om FUVO-lederen langt på veg gir Harstad-treneren støtte, er han likevel klar på at støy som unnskyldning er en vel tynn forklaring.

– Det var nok mye frustrasjon inne i den uttalelsen også, sier hagen.

En solid kamp

FUVO ledet 2-0 etter 11 minutter, og Harstads kampplan virket vanskelig å gjennomføre, selv om de på forhånd hadde gitt uttrykk for at de visste hvordan FUVO kunne slås.

Les også
Mads nærmer seg scoringstoppen

– Vi fikk mange brudd i kampen, og gode kontringer vi utnyttet. det gikk overraskende lett, sier Hagen. Han baserer det også på at Harstad skal ha studert FUVO nøye, men likevel reise hjem med et såpass stort nederlag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det kunne vært mer, sier Hagen.

FUVO-lederen peker på at de fem nederste lagene på tabellen er alle nordnorske, og Harstad har seks poeng opp til sikker plass med fem kamper igjen å spille.