TAP IGJEN: Det butter litt for FUVO på hjemmebane, med fire strake hjemmetap. Bildet er fra cupkampen mot Sarpsborg 08.

Tap, tap og tap for FUVO, R&Å og Hvam

Det ble ingen god start på fotballuka for bygdas tre antatt beste lag.

FUVO startet uka mandag med hjemmekamp i 3. divisjon mot HamKam 2, og det endte med seier 3-0 til Hamar-laget. R&Å fulgte opp med stortap i 4. divisjon mot serielederen tirsdag. Gjestene fra Sørumsand vant hele 5-0. Samme kveld hadde Hvam besøk av Skjetten 2 i 5. divisjon, en kamp Skjetten vant 6-2.

Les også
Karoline ble norgesmester i motbakkeløp

For FUVOs del var dette fjerde strake hjemmetap. Laget startet med to hjemme-seire, og de kampene ble spilt på kunstgress. Klubben vil imidlertid spille på gressbane, og har tradisjonelt sett vært gode og dratt fordel av dette. Men tap 0-1 mot Eidsvold Turn, 1-3 mot Sarpsborg 08 i cupen, og 0-2 mot Hønefoss ble fulgt opp med 0-3 mot HamKams nest beste mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ikke et riktig bilde

– Det var ikke all verden. Vi burde absolutt hatt poeng i den kampen, sier FUVO-leder Tom Hagen.

Det sto 0-0 til pause, og et uavgjort resultat ville FUVO heller ikke vært fornøyd med. I stedet ble det gjestene som tok tak etter pause og tok med tre poeng hjem.

Les også
Måtte gi seg i landslagsdebuten

– 3-0 gir ikke et riktig bilde av kampen, men de var dyktigere og heldigere enn oss innenfor begge 16-meterne, sier Hagen. Og understreker at det var en prestasjon under pari fra moingene.

Tre på rad?

– Vi må opp to hakk mot Raufoss 2 lørdag, slår Hagen fast. Det er bortekamp, og nå kan FUVO ta sin tredje strake borteseier. For de to siste kampene på fremmede gress har endt med seier 4-0 mot Spjelkavik og 5-1 mot Førde.

Les også
Lena ble årets barnehåndballtrener i Norge

R&Å har hatt en mer variabel sesong så langt, og har levert noen gode resultater men også gått på noen tap. Felles for kampene er at det ofte blir mye mål, og det ble det også tirsdag. Det var imidlertid gjestene fra Sørumsand som scorte alle fem målene i kampen.

40 minutter

R&Å holdt serielederen til uavgjort i 40 minutter, men da tok Sørumsand ledelsen. Bare ett minutt etter pause økte de ledelsen, og fra da av var det mest snakk om hvor stor seieren skulle bli.

Hvam har også hatt en sesong med variable resultater, blant annet tap 0-6 mot Fjellhamar og 0-9 mot Blaker.

Les også
Stang inn for Jesper

Laget har imidlertid løftet seg og samlet 16 poeng på ti kamper. Tirsdag ledet gjestene 2-0 før Henning Torgnesskar scorte to og sørget for 2-2. Men mot slutten raknet det og Skjetten-spillerne puttet fire til og vant 6-2. Torgnesskar er for øvrig toppscorer i 5. divisjon med ti mål.