STAS: Jentene på Haga stadion fikk besøk av Nina Alexandra Jakobsson og Irene Dirdal fra LSK Kvinner. Det syntes de var stor stas. Bak f.v.: Lea Ekman Håkonsen, Amanda Grasmo, Mathilda Bråthen Wiel og Ida Heiberg. Midten f.v.: Marte Heiberg, Olivia Tørnby, Elise Istad og Kaja Fjelldal. Foran f.v.: Leah Aurora Eriksen, Line Kolos og Ella Dokka.

Stor stas med besøk av fotball-idolene

Det var mange fotballglade jenter som var samlet på Haga stadion lørdag. Særlig én ting var høydepunktet denne dagen.

Det kryr av jenter i rosa gensere når Raumnes ankommer Haga stadion lørdag. Her er det nemlig «Jentedag». Jentene har allerede holdt på et par timer når vi ankommer stedet, og de koser seg med pizza og juice. Men det tar ikke mange minuttene før lek og moro er i gang igjen.

Mål å samle jentene

Det er Susann Heiberg som står bak arrangementet. Hun kan fortelle at målet denne dagen er å la jentene kjenne på tilhørighet og mestring, og å få til noe sosialt seg imellom.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har delt dem opp i alder, og fordelt dem på forskjellige poster. Mange av dem har aldri spilt fotball, men det er mest lek her. Målet er jo å samle jentene og få dem til å skjønne at det er gøy å være på rene jentelag, for den tror jeg gutta har skjønt mer enn jentene, sier Heiberg.

FOTBALLGLEDE: Jentene fikk prøve seg på å skyte på mål mange ganger.

Jentene har kommet fra Sørumsand, Blaker, Hvam, Årnes, og naturligvis Auli og Haga, for en sosial dag. Det kom likevel flere enn Heiberg hadde sett for seg.

– Vi hadde regna med 50–60 deltakere, men det ble litt over 70. Vi hadde kjøpt inn 70 juicekartonger, og jeg tror det kanskje var 72 til sammen, så det var akkurat litt for lite, ler hun.

Fikk 168 000 kroner

Å få jentene inn i fotballen, søkte Heiberg støtte til fra Romerike Sparebank. De fikk innvilget 168 000 kroner, og jentedagen er en del av et rekrutterings- og opprettholdingsprosjekt for å både ta vare på og få inn nye jenter i fotballen.

– Det er en del av en femårsplan, og jeg regner med at jentedag blir en årlig greie. Men det skal også gjøres andre tiltak, forteller hun.

SUMOBRYTING: Sumobryting var også en av aktivitetene jentene fikk prøve seg på.

– Det er jenter mellom fem og tolv år her, så dette er ment som en dag hvor alle kan gjøre noe sammen. Det er veldig gøy, og jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så stort.

Ungdomsjenter med fotballerfaring er med som instruktører, trenere i Haga IF var med, og representanter fra Norges Fotballforbund var på stedet for å sjekke ut prosjektet. Og når dagen er over har alle blitt invitert til å være med på fotballkamp i Lillestrøm.

Besøk av idolene

Men det som helt klart var mest stas for jentene var å møte fotballspillerne Nina Alexandra Jakobsson og Irene Dirdal fra LSK Kvinner, som tok turen. Det syntes i hvert fall Mathilda Bråthen Wiel (10), Ida Heiberg (10), Amanda Grasmo (10) og Marte Heiberg (8).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var veldig gøy, sier de nærmest i kor, og viser fram autografene de har fått. Noen på armen, og noen på skoen.

JENTEDAG: Mathilda Bråthen Wiel (10), Ida Heiberg (10), Amanda Grasmo (10) og Marte Heiberg (8) koste seg på Jentedag.

De har kost seg masse denne dagen og trekker fram både «Zorb ball» og sumobryting som morsomme aktiviteter denne dagen.

– Blir dere med neste år også, eller?

– Ja!

Gøy med zorb

Det gjør også Lea Ekman Håkonsen (10) og Vilde Christiansen-Elseberg (10). Lea forteller at hun går på fotball, mens Vilde har veldig lyst til å begynne på fotball.

– Har dagen i dag bidratt mer til at du vil begynne?

– Ja, sier Vilde.

ZORB: Zorbing var en populær aktivitet denne dagen. Her er Lea Ekman Håkonsen og Vilde Christiansen-Elseberg (inni ballen).

De holder på med Zorb ball når Raumnes kommer bort. Det er en morsom aktivitet hvor man er «inni» ballen, og spiller fotball eller andre ting. Dulter man borti hverandre, kan man lett sprette litt bortover. Det synes de er moro.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er veldig gøy. Det som er fint med denne dagen er at det er så mange forskjellige aktiviteter, sier Lea.