ULTRAINTERVALL: Lene Malin Sefland (til høyre), Eirik Totland Pettersen og Hilde Johansen er arbeidskollegaer på Runni ungdomsskole. I helgen stilte de til start i Røyse Ultra, 8 x 10 kilometer på 22 timer. Foto: Privat

Sterk ultraintervall-debut

Lene Malin Sefland fra Nes hadde en fysisk og mentalt sterk ultraintervall-debut i Røyse Ultra.

For relativt kort tid siden kastet Lene Malin Sefland (31) seg på ultraløp-bølgen. Hun fikk sin debut i ultraløpsammenheng i Blefjells Beste i juli i fjor. I helgen tro 31-åringen til og gjennomførte det utfordrende løpet Røyse Ultra. Det dreide seg om å løpe én mil åtte ganger i løpet av 22 timer.

Runni-trio

Lene er arbeidskollega med to andre nesbuer, Eirik Totland Pettersen (36) og Hilde Johansen (47), på Runni ungdomsskole. Alle tre er ultraløpere og stilte til start i helgen. De betegner dette ultraløpkonseptet som spennende, siden det skiller seg fra andre ultraløp ved at ultradistansen på totalt 80 kilometer deles opp i åtte.

Les også
Jevnt og tøft oppgjør

Etter hver mil som er unnagjort, handler det om hvile og rehabilitering. Hilde og Lene fullførte alle de åtte milene som henholdsvis nest beste og femte beste kvinne totalt. Hilde representerer Romerike Ultraløperklubb, som for øvrig tok hjem seieren i både kvinne- og herreklassen. Arne Martinius Lindstad (47) vant herreklassen og Ida Slorafoss (33) kvinneklassen.

Eirik måtte gi seg etter fire mil. Siden det oppsto utfordringer med den ene leggen, var det fornuftig å kaste inn håndkleet. Han ville unngå å pådra seg en alvorlig skade og valgte å spare seg til alle de tre Runni-kollegaene skal løpe det 163 kilometer lange terrengultraløpet Soria Moria - Verdens ende 21. til 22. mai.

Positivt overrasket

Lene Malin er fornøyd med sin ultraintervall-debut.

– I dette løpet skulle man starte på en ny 10-kilometer hver tredje time, så da blir det lite søvn – noe som uansett er vanskelig å få til når muskulaturen kribler og verker mer og mer etter hvert som milene går, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hun betegner det som ganske så hardt å krype ut av den varme soveposen klokken 02.30, for å gjøre seg klar til å starte på den sjette mila klokken 03.00.

5. PLASS I DEBUTEN: Ultraløper Lene Malin Sefland (31) fra Nes var positivt overrasket over plasseringen i Røyse Ultra. Foto: Privat

– Jeg ble positivt overrasket over plasseringen, men jeg gjør ikke dette av et ønske om å sammenligne meg med de beste. Jeg gjør det for å teste litt ut hva jeg kan mestre av psykiske og fysiske påkjenninger, sier hun.

Les også
Sykkelklubben satte opp gapahuk ved Kjerkehøgda

Med andre ord er hun opptatt av å ikke sammenligne seg med andre i særlig grad.

– Jeg må gjøre det i mitt tempo og på min måte dersom jeg skal klare å gjennomføre, legger hun til.

Greit fornøyd

Hilde sier at hun er greit fornøyd med egen innsats i helgen.

– Jeg har løpt denne typen ultraløp mange ganger, de fleste gangene med mer dedikert fokus og høyere målsettinger enn denne gangen, forteller hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uansett hvor gode og sterke muskler og ledd man har, så stivner man litt mot slutten når man har løpt såpass mange kilometer på asfalt.

– Men jeg har mange års trening med mye treningsmengde i beina, og har god og utholdende muskulatur. Jeg restituerer også lett, og helgas løp er allerede på vei ut av beina, konstaterte Hilde tirsdag.

Hun legger til at selv om man føler seg god i beina og klar for løping, er det likevel viktig å tenke på at det sitter i en stund der langt inne i muskulaturen.

– Enda viktigere er det å ta hensyn til at hele kroppen, og ikke minst indre organer, har vært gjennom stor belastning med mye risting og bevegelse. Det er altså flere årsaker til å starte opp litt forsiktig med redusert mengde og intensitet, når man ellers kjenner seg klar for trening igjen, sier Hilde, som etter løpet reiste videre til treningscamp i Portugal.

Les også
Hvam-trio tapetserte pallen