TO MÅL: Nikolai Skaue scorte to nye mål tirsdag, og bidro til at R&Å tok et viktig skritt vekk fra nedrykksstriden. Plassen er imidlertid ikke sikret.

Sterk R&Å-seier i nedrykksstriden

Med kniven på strupen, har R&Å levert i de to siste kampene. Etter 3-0 mot Kløfta ble det en sterk 4-1 seier mot Strømmen 2 tirsdag kveld.

Tirsdagens seier var viktig i en kamp der begge lagene måtte vinne for å holde nedrykksspøkelset på avstand. Strømmen 2 stilte med flere spillere fra 1. laget, men et heltent R&Å-lag spilte en av sesongens beste kamper og vant til slutt fortjent 4-1.

Med to kamper igjen (Sørumsand borte og EIF hjemme), har R&Å fire poeng ned til nedrykksplass, og tok et svært viktig steg i retning fornyet plass. Men det er jevnt og plassen er på ingen måte sikret.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det var en bra kamp med bra tempo, slår Pål Stokkebryn i R&Å fast.

To nøkkelkamper

Stokkebryn fastslår at kampene mot Kløfta og Strømmen 2 var to nøkkelkamper, og begge endte med seier. Det gjør at R&Å-gjengen kan puste litt lettere, selv om de fortsatt kan rykke ned.

Les også
FUVO tok revansje mot Volda

– Hva er gjort for å snu trenden fra tidligere i år?

– Vi er litt tilbake der vi var i fjor. Vi er kreative og gode framover, men har sluppet inn for mye mål. De nye trenerne har hatt fokus på det defensive, og tettet igjen bakover, sier Stokkebryn.

De har flyyttet opp noen unge spillere for å ha en bredere treningstropp, samt at spillerne har innsett at de må trene. det har gitt resultater.

To nye mål

Nikolai Skaue er R&Ås toppscorer i årets 4. divisjon, og tirsdag ble det to nye mål på Nikolai. Etter at Eivind Sveinhaug ga R&Å en tidlig ledelse, utliknet Strømmen på sin første sjanse.

Skaue sendte R&Å på nytt i ledelse før pause, og han fastsatte sluttresultatet til 4-1 noen minutter før full tid. Innimellom hans to mål sørget Martinus Slette Granum for 3-1 målet.

Kampfakta

4. divisjon

R&Å - Strømmen2 4 - 1 (2-1)

Mål: Nikolai Skaue 2, Eivind Solhaug og Martinus Slette Granum

R&Å: Truls Tangen Frogner, Patrick Elvethun Hansen, Robin Rognerud, Thomas Sund Buseth, Fredrik Stenbro Andersen, Jesper Aaserud, Arne Holter, Eivind Solhaug, Eivind Sveinhaug, Nikolai Skaue, Martinus Slette Granum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Skaue er oppe i 11 mål totalt denne sesongen for et R&Å-lag som har vært involvert i kamper med svært mye mål. I de to siste kampene har blåtrøyene klart å tette igjen bakover med bare ett baklengs på de to kampene. Det har gitt seks viktige poeng.

– Det løftet vi har fått nå, gir oss også trua på at vi kan plukke poeng i de to siste kampene, sier Stokkebryn.

Ett lag rykker ned

Nedrykks-situasjonen i 4. divisjon er som følger: Sisteplassen rykker ned. R&Å er ti poeng foran den plassen og er sikret å ikek bli sist.

Les også
Transportfirma kjøpte Udnes Aldershjem

For resten av lagene er det situasjonen i 3. divisjon som avgjør. Rykker ett eller flere lag fra Romerike ned fra 3. divisjon, rykker like mange lag ned fra 4. divisjon - i tillegg til sisteplassen.

Ingen romerikslag ligger på nedrykk i 3. divisjon per i dag. Mest utsatt til er Skedsmo og LSK 2 i avdeling 1. Med fire kamper igjen er Skedsmo på 11. plass, tre poeng foran nedrykk, mens LSK 2 er på plassen over Skedsmo med ett poeng mer enn naboklubben. Bare ett av disse lagene vil kunne rykke ned, men det er nok til at R&Ås plass fortsatt ikke er sikret.