HEMNES: Skytterne i Raumnes Skytterlag var meget godt fornøyde med at feltsesongen endelig var i gang, fra venstre: Celina B. Fuglerud, Anette Folberg, Ole Marius Ingeborgrud, Kristine Osborg, Åshild Nykmark, Ole Gustav Huser, Kristoffer Nybakk-Nilsen, Oddbjørn Schau, Noah Pettersen, Arne Erik Nilsen og Lars Ole Schau Gruebekken. Foto: Bjørnar Fuglerud

Sterk åpning av feltsesongen

Mange utøvere fra Raumnes Skytterlag fikk en god start på sesongen i Hemnesfelten.

Etter forrige helgs avlysning i Trøgstad var det denne helgen endelig duket for sesongpremieren i feltskyting. Turen gikk til Hemnes der 12 skyttere fra Raumnes skytterlag deltok.

Utfordrende forhold

Været viste seg ikke fra sin beste side med et fryktelig snøvær, noe som gjorde skytingen ekstra utfordrende, men i feltskyting handler det også om å takle slike forhold, noe flere av Raumnes-skytterne klarte med glans.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I klasse eldre rekrutt skjøt hele tre skyttere fra Raumnes fullt hus, 30 treff. Best av dem var Noah Pettersen som klarte å prikke inn 27 av treffene innenfor sentrumsblinken.

– Dette er meget sterkt, og han kunne dermed innkassere 1. plassen i klassen og gylt medalje, sier Bjørnar Fuglerud, Raumnes Skytterlag.

Fylte gjorde også Lars Ole Schau Gruebekken med 30/18 og Kristoffer Nybakk-Nilsen med 30/16. Dette holdt til 4. og 5. plass i klassen. Celina Borgen Fuglerud mistet ett treff og endte opp på 29/20. Eldre rekrutt er en av de tøffeste klassene og det skilles som oftest på sentrumsblinker.

Nesten rent bord

I klasse junior, som også skyter to av holdene knestående, gjorde Raumnes Skytterlag nesten rent bord. Ole Marius Ingeborgrud gjorde det best av alle med 30/24 og fullt hus. Med denne meget sterke prestasjonen vant han klassen og kunne motta gylt medalje. På plassen bak kom Anette Folberg med 30/20, kun fire sentrumsblinker bak Ole Marius. Anette tok 2. plassen og fikk dermed sølv medalje.

Godt levert ble det også blant seniorskytterne. Arne Erik Nilsen utpekte seg i klasse 5 med 29/11 og Tore Skryten i klasse 4 med 27/12. Åshild Nykmark debuterte på grovfelt med 26/11. For seniorene er det kortere skytetider og lengre, og som oftest ukjente avstander, noe som øker vanskelighetsgraden.

HV Cup

Som en del av feltskytingen arrangeres det også denne sesongen HV-Cup, der man må delta på et gitt antall stevner for å kunne kvalifisere seg til en kanonfinale rett før påske. I tillegg er en del av stevnene tellende i en feltkarusell som avgjøres mot slutten av sesongen. Hemnesfelten teller i begge disse. For begge arrangementer blir det presentert barometer fortløpende.

– Dette blir meget spennende framover og resultatene fra Raumnes-skytterne lover godt for vinterens feltskyting, fastslår Fuglerud.

Denne artikkelen er bygget på et referat fra Raumnes Skytterlag.