GULL: Jenny STene og Simon Kolstad Claussen vant VM-gull i Kairo fredag morgen.

Jenny og Simon vant VM-gull i dramatisk skyteduell i Kairo

Romeriksduoen Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen tok gullet i blandet lagskyting i match under VM i Egypt. De slo Danmark med 17-9 i finalen.

I gullduellen gjaldt å være best av 30 skudd stående. Lagene fulgte hverandre fram til 3-3. Så gikk de norske skytterne opp til 13-3. Danskene reduserte til 13-9 før de norske skytterne tok seg til 15-9 og trengte bare å vinne en duell til. Til slutt ble det 17-9.

– Jeg er glad og lettet nå etter finalen. Kjente det godt, men har funnet ut av finaleskytingen og klarer å stole på meg selv, sier Jenny til Norges Skytterforbund etter VM-gullet.

– Utrolig deilig følelse

– Jeg er både lettet og glad, og det er en utrolig deilig følelse. Endelig så satt det, skriver Jenny i en epost til Raumnes.

Jenny reiser hjem fra VM med sølv individuelt og gull i blandet lagskyting. I den individuelle øvelsen var hun også svært nær et gull, og lyktes Jenny samme med makker Simon.

– Det var en god finale, og jeg er stolt av å være en del av dette norske laget, sier Jenny, og legger til at de ikke hadde regnet med et så godt mesterskap.

– Nå skal vi hjem og slappe av litt. Så må vi fortsette jobben for å bli enda bedre til neste konkurranse, melder nesbuen fra Kairo etter VM-gullet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

52 lag fra hele verden

Jennys makker Simon Kolstad Claussen hadde ikke sett for seg en finale.

– Jeg hadde ikke forestilt meg gullfinale for det er 52 lag med fra hele verden. Og så blir det gullkamp mot gode venner mot Danmark. Herlig å avslutte med mitt beste skudd til seier i finalen, sa Simon.

VM-GULL: Jenny Stene og Simon Kolstad Claussen vant VM-gull mandag morgen. Foto: Norges skytterforbund

– Det er bra jobba enda en gang. Det var en tung kvalifisering og finale, men de drar det i land. Det tror jeg ligger i mye trening over lang tid. De som trener mest vinner oftest, sa landslagssjef Espen Berg-Knutsen.

Det norske laget var best i den siste kvalifiseringen. Rånasfoss-skytteren Jenny Stene skjøt 96, 100 og 97 poeng, mens Simon Kolstad Claussen hadde 98, 100 og 94 poeng. De startet med 194 poeng på knestående, men meldte seg på medaljekampen med 200 poeng på den liggende delen. I siste stående hadde de 191 poeng og endte opp som beste lag med 585 poeng.

Skapte problemer

Danske Stephanie Grundsøe og Steffen Olsen skjøt til 198 og 200 poeng og ledet foran stående skyting, men der gikk Grundsøe på en smell med bare 91 poeng og danskene endte på 584 poeng.

Vinden skapte problemer for skytterne på den stående skytingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tyskerne David Könders og Anna Janssen tok bronsen med knusende 16-0 over sveitiske Jan Lochbihler og Franziska Stark.

Jeanette Hegg Duestad (99, 97 og 92) og Jon-Hermann Hegg (99, 99 og 94) var i ledelsen etter knestående. De falt dermed av etter liggende skyting med 196 poeng, og på stående ble det bare 186 poeng. De endte på sjetteplassen. Vinden skapte problemer for skytterne på den stående skytingen.

(©NTB)