HJEMMEBANE: Motivasjonen som driver Vilde Marie Holth er at hun en dag vil bli verdensmester i motocross. Foto: Tommy Simon Norum

Spent før NM etter helgas pallplassering

Vilde Marie Holt (18) kjørte inn til en fortjent andreplass i helgas enduroløp. Nå er fokuset satt mot NM.

20. juni gikk Flittig Grand National av stabelen, på startstreken sto en konsentrert Vilde Marie Holt. Det var nemlig årets første nasjonale enduroløp og ikke minst generalprøven før norgesmesterskapet som er til helgen.

– Jeg har forventinger om å bli topp fem, da er jeg fornøyd. Uansett vær så kjører jeg bra men, om det blir litt kaldere gjør ikke noe, sier hun.

I Skiens dype skoger tilførte et varmt og tørt vær ekstra spenning.

– Det var høy temperatur og et av de vanskeligste løpene i Norge. Vi kjørte i to og en halv time og etter forholdene gikk det overraskende bra, sier hun.

En kneskade fra 2019 var ingen stor hindring for Holt som holdt høyt tempo i 150 minutter.

– Et løp i boks. Fra det løpet her merket jeg at det hadde vært bedre uten kneskaden og at jeg burde ha kjørt litt mer, men det som er fint er at jeg har det første løpet i kroppen og det føltes godt og gøy.

Punkterte

Jenta fra Skogbygda beskriver løpet som varmt, støvete og herlig, selv om et dekk punkterte fire runder før slutt. Hun kunne allikevel ikke utfordre vinneren Mette Fidje fra Kristiansand Enduro.

Underveis gjorde Holt et depotstopp for å tanke bensin og ta en god slurk vann. Hun forteller at i så varme krever det ekstra konsentrasjon og for å unngå å bli dehydrert bruker hun Camelback med vann underveis

– På et depot kan vi tanke selv, drikke vann, bytte luftfilter eller andre nødvendigheter, så vi må kunne mekke litt selv.

Forøvrig kom Vilde sin trener og enduromester Pål Anders Ullevålseter på tredjeplass i sin klasse.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Enduro er en motorsportgren som kjøres på baner i tøft terreng, ofte i skogsområder i høy hastighet. Enduro-løpene er lange og handler om utholdenhet.

PALLPLASS: Vilde Marie Holt(18) mottok premie etter det lange enduroløpet. Foto: Privat