BLE NORGESMESTER: Sondre Furuseth ble norgesmester i 650-klassen for crosskart, her avbildet sammen med lillesøster Astrid. Som seg hør og bør fikk norgesmesteren både pokal, champagne, blomster og laurbærkrans med norsk flaggbånd.

Sondre ble norgesmester i crosskart

Ingen av konkurrentene klarte å hamle opp med Sondre Furuseth (20) fra Hvam, som på Gardermoen Raceway kjørte inn til sin første norgesmester-tittel.

– Målet var pallplass som i fjor, og det var bare å satse for fullt, sier Sondre Furuseth (20) fra Hvam.

Sondre har kjørt crosskart siden han var ni år gammel. Forrige helg kunne han titulere seg som norgesmester.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er min første NM-tittel. Crosskart er moro og har blitt en livssttil, forteller Furuseth.

FØRSTE NM-TITTEL: Sondre Furuseth tok forrige helg sin første NM-tittel, her sammen med lillesøster Astrid og pappa Bjørn.

Trimmet KTM-motor

Crosskartene i 650-klassen har en trimmet KTM-motor på 690 kubikk som yter rundt hundre hester.

– 650-klassen var den øverste klassen, inntil ekstrem-klassen med 750-motorer kom for noen år siden, forklarer Furuseth.

Alle crosskartene er stort sett identiske. Det som skiller dem er stort sett oppsett av fjærer og dempere. I de innledene heatene kjører seks konkurrenter, mens i finalen er det de ni beste som møtes.

– NM-løpet på Gardermoem var det siste av seks NM-runder, og crosskart-løpene kjøres på forskjellige rallycross-baner rundt i hele landet, sier Furuseth.

EN LIVSSTIL: For Sondre Furuseth er crosskart og motorsport blitt en livvstil. Drømmen er å kunne leve av det.

Drøm om å leve av det

I 2022 sesongen har Sondre to førsteplasser, en andreplass, to tredjeplasser og en fjerdeplass. Han vant dermed mesterskapet med god margin og ble Norgesmester. Drømmen er å kjøre enda mer.

– Jeg drømmer om å leve av det. Det er motivasjonen min og det som motiverer meg mest. Samtidig er det moro, og det er aldri feil å reise på trening, sier Furuseth.

Han legger ikke skjul på at motorsport er en dyr hobby å holde på med.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Selv om alle pengene går med trenger jeg sponsorer, sier Furuseth, som også livnærer seg av å skru bil.

Sondre er lærling hos Møller Bil på Jessheim og skal ta fagprøven som bilmekaniker til våren. Nå kan han i tillegg titulere seg som norgemester i crosskart.

STARTEN GÅR: I all motorsport er en god start viktig. Her går starten for et av NM-løpene for crosskart på Gardermoen Raceway.