BLE NORGESMESTER: Sondre Furuseth ble norgesmester i 650-klassen for crosskart, her avbildet sammen med lillesøster Astrid. Som seg hør og bør fikk norgesmesteren både pokal, champagne, blomster og laurbærkrans med norsk flaggbånd. Foto: Privat

Sondre ble norgesmester i crosskart

Ingen av konkurrentene klarte å hamle opp med Sondre Furuseth (20) fra Hvam, som på Gardermoen Raceway kjørte inn til sin første norgesmester-tittel.

– Målet var pallplass som i fjor, og det var bare å satse for fullt, sier Sondre Furuseth (20) fra Hvam.

Sondre har kjørt crosskart siden han var ni år gammel. Forrige helg kunne han titulere seg som norgesmester.

– Det er min første NM-tittel. Crosskart er moro og har blitt en livssttil, forteller Furuseth.

FØRSTE NM-TITTEL: Sondre Furuseth tok forrige helg sin første NM-tittel, her sammen med lillesøster Astrid og pappa Bjørn. Foto: Privat

Trimmet KTM-motor

Crosskartene i 650-klassen har en trimmet KTM-motor på 690 kubikk som yter rundt hundre hester.

– 650-klassen var den øverste klassen, inntil ekstrem-klassen med 750-motorer kom for noen år siden, forklarer Furuseth.

Alle crosskartene er stort sett identiske. Det som skiller dem er stort sett oppsett av fjærer og dempere. I de innledene heatene kjører seks konkurrenter, mens i finalen er det de ni beste som møtes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– NM-løpet på Gardermoem var det siste av seks NM-runder, og crosskart-løpene kjøres på forskjellige rallycross-baner rundt i hele landet, sier Furuseth.

EN LIVSSTIL: For Sondre Furuseth er crosskart og motorsport blitt en livvstil. Drømmen er å kunne leve av det. Foto: Privat

Drøm om å leve av det

I 2022 sesongen har Sondre to førsteplasser, en andreplass, to tredjeplasser og en fjerdeplass. Han vant dermed mesterskapet med god margin og ble Norgesmester. Drømmen er å kjøre enda mer.

– Jeg drømmer om å leve av det. Det er motivasjonen min og det som motiverer meg mest. Samtidig er det moro, og det er aldri feil å reise på trening, sier Furuseth.

Han legger ikke skjul på at motorsport er en dyr hobby å holde på med.

– Selv om alle pengene går med trenger jeg sponsorer, sier Furuseth, som også livnærer seg av å skru bil.

Sondre er lærling hos Møller Bil på Jessheim og skal ta fagprøven som bilmekaniker til våren. Nå kan han i tillegg titulere seg som norgemester i crosskart.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

STARTEN GÅR: I all motorsport er en god start viktig. Her går starten for et av NM-løpene for crosskart på Gardermoen Raceway. Foto: Privat