BOWLING-NM: På NM-laget til Glåmdal spilte tre fra Årnes; Øyvind Harang, Morten Lundby og Øyvind Haugen, i tillegg til Geir Ståle Kristiansen og Magnus Johansson.

Solid innspurt ga NM-medalje

Glåmdal bowlingklubb, med flere nesbuer på laget, kunne entre NM-pallen.

Glåmdal bowlingklubbs spillere i veteranklassen reiste søndag til Flisa. Det var duket for finaledag i årets NM for veteran klubblag. Laget sikret seg til slutt sølv i NM for veteran klubblag.

Tre fra Årnes

På laget til Glåmdal spiller tre menn fra Årnes; Øyvind Harang, Morten Lundby og Øyvind Haugen. I tillegg besto dette NM-laget av Geir Ståle Kristiansen og Magnus Johansson.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ble en spennende konkurranse, der medaljestriden ble avgjort i siste kamp, og mot slutten av serien. Gjøvik lå an til å bli norgesmestere, men Norges Bowlingforbund opplyser at det var Briskebyen som til slutt tronet på topp med en score på 4477 og åtte poengs margin ned til Glåmdal på andreplass. Takket være en solid sluttspurt klarte Glåmdal å passere Gjøvik, som endte på bronseplass.

Les også
Måtte male alle smørebodene på grunn av fluorforbudet

Medaljeoversikten viser at lagene i Innlandet, med hjelp fra Nes, holder et høyt nivå på landsbasis.

Høyeste totalscore

Glåmdal oppnådde en score på hele 1014 i siste kamp og endte totalt på 4597. Gjøvik fikk en score på 4489.

Øyvind Harang forklarer hvorfor høyeste totalscore ikke ga gull, men sølv.

– På finaledagen er det igjen seks lag. Da handler det om spill lag mot lag, med to poeng for seier og ett for uavgjort. Vi spilte fem runder, og vi startet dårlig. Vi tapte de to første rundene og vant de tre siste. Vi slo Briskebyen, men de tapte kun for oss, og tok dermed gullet til slutt, sier han.

Over 200 i snitt

Glåmdal spilte bedre og bedre utover dagen. I siste kamp oppnådde de en score på 1014.

– Det var veldig bra. Det er over 200 i snitt, sier Harang.

Han var for øvrig spilleren med høyest score individuelt sett i finalerunden. Tallene totalt viser at han var den eneste med over 200 i snitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg er godt fornøyd med egen innsats. Det er en veldig vanskelig hall å få gode resultater i, legger han til.

Glåmdal har de siste årene vært det beste laget i den norske veteranligaen, med høyest snitt av samtlige. Laget hadde et klart håp om gull.

– Er dere fornøyd med sølv?

– Ja, jeg må jo si det. Vi er ikke fornøyd med den dårlige starten, der vi tapte for Gjøvik i den første runden. Med tanke på det, er vi fornøyd med at vi klarte å plassere oss foran dem til slutt, sier Harang.

Les også
Avbryter høydeopphold