SNØPRODUKSJON: Her er (f.v.) Håvard Davidsen, Henning Cruz, Nils Thorstad, Erling Jellum og Tore Ringstad i gang med å produsere fine, hvite skyer i Nes Ski- og Sykkelanlegg.

Nå blir det skiføre!

Snøproduksjonen er godt i gang i Nes Ski- og Sykkelanlegg. Nå håper de kulda vedvarer.

Ildsjelene i Nes Ski- og Sykkelanlegg og Nes Ski snur opp ned på snøproduksjonen i den forstand at de starter produksjonen helt innerst i løypetraseen og jobber seg nedover til stadionområdet.

– I år gjør vi det motsatte av tidligere. Vi begynner lengst unna og jobber oss inn mot stadion. Nå håper vi kulda varer slik at vi får kommet godt i gang med tilretteleggingen av skiløyper, sier Tor Strand i dugnadsgjengen U19 i anlegget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Når blir det skiføre?

Også denne sesongen legges det opp til heldøgns produksjon basert på åtte timers skift.

– Nes Ski- og Sykkelanlegg og Nes Ski samarbeider om dette, forteller Strand.

Det er imidlertid ikke mulig å lage løyper allerede denne helgen.

– Det er ikke håp om skiføre allerede nå. Det rekker vi ikke. Produksjonen går, men det kunne med fordel ha vært to-tre grader kaldere. Da hadde vi fått enda mer snø ut av det. Snø blir det, men skiføre denne helgen blir det ikke, konstaterer Erland Skogli i U19-gruppen.

HVITE TRASEER: Dugnadsgjengen håper på vedvarende kuldegrader for å få dekket hele løypenettet i anlegget med snø.

Det hele avhenger av kuldegrader, som nevnt helst noen flere enn vi har hatt de siste døgnene.

– Får vi det, kommer vi til å kjøre fortløpende til vi er ferdige og har dekket hele området. Så skal det ligge litt. Kanskje kan vi få til muligheter for å gå på ski neste helg, men da må det være optimale forhold hele veien, sier Skogli.

Mus og fuglereir

Tor Strand forteller at alt ikke har gått på skinner innledningsvis, men at det heldigvis finnes mange dyktige folk med god erfaring når det gjelder snøproduksjonen.

– Vi møtte noen utfordringer da vi startet opp anlegget. Noen rør tettet seg til inn mot dyser og ventiler. Det var mus, fuglereir og annet i rørene som førte til problemer. Men folk i U19-gruppa visste råd, og det løste seg det også, sier Strand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er veldig glad for at den kompetansen finnes i gruppa.

– Det er store krefter i sving i forbindelse med dette anlegget og arbeidet, og da er det godt å ha noen som vet hva vi driver med og at det går sikkert for seg, sier Strand.

Les også
Har funnet kjærligheten