MÅLFARLIG: Maria Hansen Sloan (23) har innfridd som spiss på FUVOs damelag. Hun forteller hvordan det er å spille fotball for idrettslaget på Opaker. Foto: FUVO IL

Slik ble storscoreren fra Bergen spiss på FUVO

Maria Hansen Sloan har scoret 16 ganger på de fire første seriekampene for FUVOs damelag.

FUVO ILs fotballag for damer i 3. divisjon har fått en strålende start på seriespillet. Laget leder serien med fire seirer av fire mulige.

Den fremste spydspissen for FUVO denne sesongen er Maria Hansen Sloan. Hun er opprinnelig fra Bergen, men bor i Ås, der hun studerer på veterinærhøgskolen. Hun har valgt FUVO som lag å spille for i år, og hun har bøttet inn scoringer så langt i seriespillet.

KAMPFAKTA

Fotball

3. divisjon kvinner

Aurskog-Høland – FUVO 2–10 (1–3)

Mål FUVO: Oda Folmo Myhr 4, Maria Hansen Sloan 3, Anna Edvardsen 1, Kaja Therese Vollen 1, Sarah Finstad Hansen 1.

FUVOs spillertropp i kampen: Tine Margrethe Ihlang, Anna Edvardsen, Vilde Rustad Nilsen, Thea Hauge, Oda Folmo Myhr, Susanne Martine Ødegaard, Juni Steen, Aurora Folmo Myhr (kaptein), Kaja Therese Vollen, Sara Marie Libråten, Maria Hansen Sloan, Christine Berg Haugen, Sarah Finstad Hansen, Martine Tollhaug, Kristin Ullern.

– Hvorfor jeg har valgt å spille for FUVO? Jeg fikk høre at klubben har et utrolig bra samhold, bra folk og kanskje viktigst; at damelaget i klubben blir prioritert. Det gikk ikke mange treninger før jeg signerte. Spillerne, trenerne og alle rundt tok meg veldig godt imot, forteller Maria.

Les også
Forsvarsspillet satt som et skudd

16 scoringer

På de fire første kampene har hun funnet veien til nettmaskene hele 16 ganger. Hun scoret hele ni ganger i oppgjøret mot Nittedal 2. I lagets seneste seriekamp, borte mot Aurskog Høland, ble det tre nye. FUVO vant den kampen hele 10–2.

– Jeg er veldig fornøyd med sesongstarten vår! Jeg er spesielt fornøyd med at vi gjør det så bra i forhold til forrige sesong. Lagene vi har møtt hittil har nok blitt overrasket over nivået til FUVOs damelag i år, sier Maria.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

GOD SERIESTART: FUVOs damelag i fotball har fire seirer av fire mulige så langt. Foto: FUVO IL

Hun er 23 år og har spilt fotball i en rekke klubber. 2. divisjon er det høyeste nivået hun har spilt på.

– Siden jeg var 15 år har jeg spilt i 2. divisjon på forskjellige rekruttlag / B-lag. Sandviken, Kolbotn, Øvrevoll Hosle er blant disse. Her har jeg fått prøve meg på treninger til toppserielagene, men jeg klarte aldri å nå helt opp, forteller hun.

Les også
Friluftsbølgen fortsetter også etter pandemien

Ren spiss

På FUVO spiller hun ren spiss.

– I min karriere har jeg vært mye midtbane og spiss, men det er absolutt gøyest på topp, smiler Maria.

Hun stortrives i FUVO.

– Klubben legger veldig til rette for at spillerne skal ha det bra. Det er et veldig godt miljø, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lagets hovedtrener er Elvis Kaunatjike. Lagleder er Marte Folmo Myhr.

Torsdag til uka møter de tabelltoeren, Ull/Kisa 2, hjemme på Funnefoss stadion.