STOR FART: Silje Christine Berg-Knutsen holdt stor fart på skiene, og sikret ledelse i ASKO sommerskicup.

Skiskyting: Solid sesongstart for Silje

Seier og 2. plass i de to første rennene sikrer gul ledertrøya for Silje Christine Berg-Knutsen når norgescupen og NM arrangeres i midten av september.

18-åringen fra Hvam fikk en solid start på ASKO Sommercup i skiskyting, og hun fortsetter dermed trenden fra sesongavslutningen i mars.

– Det er fint å komme i gang med sesongen igjen, og godt å se at jeg fortsatt henger med i konkurransen i en sterk klasse, sier hun om sesongstarten på Toten denne helgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Silje deltok også i Blinkfestivalen i Sandnes tidligere i sommer, der det ble 2. plass i skiskytingen og gode resultater i langrennsøvelsene hun deltok i.

Gul ledertrøya

Denne helgen startet norgescupen, der hun sikret seg gul ledertrøya når juniorene flytter seg til Sandripheia på Sørlandet i midten av september. Dette er også NM i rulleskiskyting.

SEIER: Silje Christine Berg-Knutsen vant søndagens renn.

Før neste renn i norgescupen og NM, skal skiskytter-talentet gå Landsdelsmesterskap og KM på hjemmebane, i anlegget til Fet skiskyting.

– Jeg gleder meg til å gå på hjemmebane, sier Silje, som til daglig bor og går på skole på NTG i Lillehammer.

Holdt stor fart

Det var Siljes store fart på rulleskiene som sikret de gode resultatene denne helgen. Hun gikk raskest av alle i klassen både lørdag og søndag. Lørdag hadde hun litt «kant ut» på skytingen og endte på 2. plass, tre sekunder bak vinneren.

Silje var revansjesugen på start søndag, men startet med to bom på første skyting. Hun holdt likevel god fart i sporet, og på andre skyting var hun nummer fire. Hun var med andre ord med i medaljekampen, og med en bom gikk hun ut fire sekunder bak jenta som ledet. Silje gikk en sterk sisterunde og sikret seieren, få sekunder før nummer to.