BASKET-LEDER: Sivert Røseid (23), Raumnes & Årnes IL, har her mottatt prisen «Årets unge leder 2020» av Norges Basketballforbund.

Sivert (23) ble årets unge leder

Norges Basketballforbund utnevnte i helgen Sivert Røseid fra Årnes til årets unge leder.

Denne helgen har 38 deltakere fra 16 klubber, to regionstyrer, forbundsstyret og ansatte i Norges Basketballforbund vært samlet til Det store klubbmøtet. Der ble det blant annet gjort stas på personer og klubber som sto for en særlig god innsats i 2020.

Innen basketball

En av klubbprisene gikk til en 23-åring fra Nes. Sivert Røseid ble utnevnt til årets unge leder innen norsk basketball.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det veldig hyggelig å motta denne prisen! Det har vært mye jobb med å kunne levere et godt baskettilbud, så det hjelper ekstra på motivasjonen å få en utmerkelse som denne, sier han til Raumnes.

Les også
Her kommer det basketballbane

Medlemsvekst

Han har vært med i basketgruppa til Raumnes & Årnes IL siden han var ti år gammel, og han har ledet gruppa i tre år. Forbundet viser til at han og styret blant annet har lyktes med å firedoble medlemsantallet i løpet av disse tre årene. I tillegg er antallet utdannede basketballtrenere i Raumnes & Årnes IL økt fra én til seks i løpet av den nevnte perioden.

– Jeg må si tusen takk til forbundet og juryen som kom med en veldig smigrende begrunnelse. Jeg må også takke R&Å IL, og ikke minst resten av styret i basketballgruppa, som er med på å bidra til at vi kan levere et godt tilbud, sier Sivert.

Les også
Seier til R&Ås basketherrer

Landslagssamlinger

Forbundet viser i sin begrunnelse også til at han har bygget en solid økonomi sammen med resten av styret, og at han har bidratt til at R&Å IL har kunnet få fram to basketballspillere som har vært på landslagssamlinger.

– Det er jo også første gang basketballforbundet gir ut denne prisen, noe som gjør det enda mer gøy, sier Sivert, og legger til en invitasjon:

– Jeg ønsker alle velkommen til å prøve basket, og ikke minst foreldre og frivillige til å bidra, sier han.