GULL: Silje Christine Berg-Knutsen tok gull og bronse i NM i rulleskiskyting, og vant ASKO sommercup sammenlagt.

Silje tok gull og bronse i NM

Silje Berg-Knutsen avsluttet rulleskiskyting med gull og bronse i NM.

3. plassen lørdag og seieren søndag betyr dessuten av Tomteråsen-jenta vant ASKO Sommercup i juniorklassen.

18-åringen behersket vindforholdene godt da hun vant søndagens fellesstart i Sandripheia på Sørlandet. Mye vind og fire skytinger er utfordrende for skiskytterne, og det var stor spenning knyttet til hvem som takler forholdene best.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det ble spenning til siste skudd, og Silje viste seg å takle forholdene best. Hun kom inn til siste stående skyting som nummer to, 24 sekunder bak jenta som ledet. Da skytingen var over, var Silje i tet med et halvt minutts ledelse, en ledelse hun holdt inn til mål.

Silje gikk også inn til en solid 3. plass på lørdagens sprint.

I august gikk Silje inn til seier og 2. plass på Toten, og hun stilte i NM med den gule ledertrøya. Den forsvarte hun med to gode løp på Sørlandet.

Silje har gjennom sommeren bygd videre på den sesongavslutningen hun hadde på snø. Hun tok gull og sølv i NM for 18-åringer i mars. Hun var i diskusjonen om en plass i junior-VM, men nådde ikke opp. Hun sa imidlertid til Raumnes i mars at junior-VM er et klart mål til vinteren.

Nesbuen testet seg for øvrig mot seniorene i NM i mars. Da ble Silje nummer 35 på sprinten, drøye to minutter bak vinneren.