KLARE TIL DYST: R&Å J13 (født 2009) skal delta i Petter Wessel Cup (der landets beste på årstrinnet samles). Fra venstre: Hermine Baugerød Hoel, Lili Kiss, Malene Norum, Eline Langås, Danyela Sannum, Nikola Cydzik, Marte Bommo Skogholt, Milla Rasmussen, Nikoline Etterlid Ringstad, Maria Sundet Andresen, Hanna Klich, Mia Stirbyte, Mina Sofie Nilsen og Martine Lund Bue.

Seks tap på 37 kamper - nå venter de beste lagene i landet

R&Å håndballs jenter 13 år reiser til Petter Wessel Cup i Larvik med mål om å komme langt i turneringen, selv om motstanderne er de beste i landet.

R&Ås jenter 13 år (jenter født 2009) har vært en gruppe på 25 spillere som har blitt en fin og sammensveiset gjeng, med stor treningsiver og fokus på utvikling på håndballbanen. Det har ført til gode resultater denne sesongen, og palmehelgen skal 14 av spillerne reise til Larvik og Petter Wessel Cup, en turnering arrangert siden 1963 der de beste lagene i Norge samles. Det er den mest prestisjetunge turneringen på dette alderstrinnet, og spillere og trenere gleder seg til cupen i Larvik.

Denne sesongen har 2009-gjengen hatt ett lag på J13 nivå 1, ett lag på nivå 2 og ett lag som er meldt opp i nivå 1 i J14.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stor spilleglede

– Det er viktig for oss som klubb og lag at alle skal med og på denne måten får alle jentene et godt og riktig kamptilbud. Nivå 1-lagene har hatt veldig gode resultater i seriespillet og nivå 2-laget har vist god utvikling med stor spilleglede og engasjement fra både spillere og trener, skriver lagets ledelse om sesongen og turen til Larvik.

Trenere for laget denne sesongen er Aslaug Etterlid Ringstad, Espen Ringstad og Christina Simonsen Thomsen. Laget har to ukentlige treninger, samt en økt med basistrening. De har også mange morsomme og sosiale tiltak utenfor banen som forsterker samholdet i hele gruppa.

Vil komme langt i cupen

Siden seriestart har jentene som skal delta i Peter Wessel Cup spilt 37 kamper og står med kun seks tap. Laget har derfor som målsetning å komme langt i cupen. Favorittene i klassen er, i følge R&Å-lagets ledelse, Rygge, KFUM Stavanger og Kolbotn. De to sistnevnte spilte finale i Norden Cup 2022, som er et uoffisielle nordisk mesterskap. Kolbotn gikk seirende ut av turneringen og dette laget har Årnes-jentene spilt uavgjort mot i seriespillet.

I innledende runde skal R&Å møte Fjellhammer IL, Larvik Turn og Vang håndball.

– Cup er cup

– Vi vet at cup er cup, men krysser fingrene for at det blir en helg med godt spill og fin flyt, skriver lagets ledelse om de innledende kampene.

Senere i år skal laget delta på både Fredrikstad Cup og Partille Cup. For å få til dette økonomisk stiller jentene og en ivrig foreldregruppe opp på flere dugnader.

– Vi har også vært heldige og fått på plass noen sponsorer som støtter laget. Samtidig er det fortsatt plass til flere sponsorer, avslutter de, og oppfordrer håndballinteresserte nesbuer til å følge lagets egen instagram-konto.

Denne saken er basert på innsendt tekst.