DOBBEL FORSTERKNING: Reino Autio (til venstre) og Tor Edvin Hoelsengen er godt fornøyde med å få Ole Jølle Aase (i midten) inn i R&Å. Foto: R&Å IL

R&Å styrker barnefotballen

I Ole Jølle Aase har R&Å nå fått på plass en veileder/sportskoordinator for barnefotballen i klubben, i tillegg til at Aase blir en solid tilvekst som spiller på R&Å ILs A-lag.

Sørlendingen Ole Jølle Aase har en solid faglig bakgrunn å vise til, med lektorgrad fra Norges idrettshøgskole med spesialisering innen fysisk prestasjonsevne innen idrett og praktisk pedagogikk.

Vil gi et løft

Til daglig jobber Aase ved Nes videregående skole hvor han har ansvar for toppidrett – fotball. Nå er han klar for gi barnefotballen i Raumnes & Årnes IL et løft, samt være en faglig sparringpartner for klubbens trenere.

Ved siden av studiene, har 27-åringen vært engasjert som trener for flere av Lyns ungdomslag. Han har også vært en del av Lynakademiet. Det er med andre ord en erfaren fotballmann som nå gleder seg til å ta fatt i R&Ås mange lag.

Ekstratrening for barna

– Jeg ser fram til å komme i gang med dette. I første omgang blir det å kartlegge og bli kjent med både lagene og trenerne i klubben, forteller Aase.

På sikt er det også planer om å tilby ekstratrening for de barna som ønsker det.

– Det gjelder både for gutter og jenter, en såkalt «ivrig-gruppe», forteller han.

Reino Autio, sportslig leder i R&Å, er også glad for å få Aase inn i klubben. Han viser til at man her har fått inn en solid forsterkning til A-laget, i tillegg til rollen i barnefotballen. Aase har spilt 3. divisjon med moderklubben Lyndal, og 4. og 5. divisjon med NHI i Oslo.