INVITERER 6-ÅRINGER: De yngste fotballspillerne, jenter og gutter, inviteres til en «bli kjent med fotball-kveld» på Årnes stadion torsdag. Foto: R&Å Fotball

R&Å med nytt rekrutteringstilbud

Torsdag ønsker R&Ås fotballgruppe at mange jenter og gutter i 2016-årgangen møtes på stadion.

Førstkommende torsdag inviterer R&Å IL til åpen dag for alle jenter og gutter født i 2016. Det handler om å bli kjent med fotball, og søkelyset er stilt inn på idrettsglede og samhold for barna. R&Å-ildsjelene bak står klare til å ta imot barna.

Skolestarterne

– Dette er et arrangement for alle skolestartere som tilhører Årnes-barnehagene. Det er også en åpen dag for alle andre barn i Årnes og omegn som ønsker å være med og spille for Raumnes & Årnes IL, sier Omid Taheri, en av initiativtakerne til dette tilbudet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Barna vil komme til dekket bord, med ballonger, flagg, fest og gøy.

HÅPER MANGE KOMMER: Omid Taheri er med i sportslig utvalg ung i Raumnes & Årnes IL. Foto: R&Å IL

– Det blir en velkomstseanse etterfulgt av at barna blir fordelt på stasjoner rundt om på kunstgressmatta, forteller Omid.

Så får de lov til å boltre seg med ballspill, lek og moro i en to timers tid utover torsdagskvelden.

Håper på positiv respons

– De får også lov til å ha med seg litt å drikke og spise etter at de er ferdige, som en «bra jobba-klapp» på skuldra, sier Omid.

Han håper at barna sitter med et ønske om å bli med videre når de reiser hjem. Foreldrene får med seg et informasjonsskriv.

– Hvis barna har lyst, er de hjertelig velkomne til å bli med på treninger som vi arrangerer utover våren, sommeren og høsten. Vi vil også være med på noen cuper, der det blir kamper i form av 3-erfotball, sier han.

Jenter og gutter

Han understreker at dette er et tilbud til både jenter og gutter.

– Vi satser på å få flere jenter inn i R&Å-fotballen. Og om noen andre klubber i Nes sliter med å få på plass jentelag, så er vi åpne for etablering av samarbeidslag. Vi er ikke ukjente med slike samarbeid. Vi gjør dette for barna, for samhold og glede, sier Omid.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette er ett av flere rekrutteringstilbud i idrettslaget på Årnes. Det er ingen krav til utstyr denne dagen, men foreldrene rådes til å kle barna etter været, og å ta med drikke.