GOD SESONGINNLEDNING: Dette bildet er tatt etter at Raumnes & Årnes ILs damelag i håndball tro til med seier 31–21 over Linderud/Linje 5. På bildet er (bak fra venstre) Pernille Sæther, Thea Stenseng, Sofie Bråthen, Hedda Rønaas, Lene Olsen, Ida løse, Ida Marie Håkelien og Stine Opsann Findalen. Foran fra venstre: Ann Petrin Unes, Martine Aas Railton, Martyna Pona, Julie Heiberg, Emma Holtung Lundell og Ida Nilsen Bergersen.

R&Å-damene er fornøyd med sesonginnledningen

Raumnes & Årnes ILs damelag i håndball har kapret brukbart med poeng så langt i 4. divisjon.

Mandag ble det tap borte mot Skjetten, men før den kampen sto R&Å-damene bokført med tre seirer på rad. Treneren er fornøyd med sesongen i 4. divisjon så langt.

I skrivende stund ligger R&Å-damene på 4. plass på tabellen med tre seirer, en uavgjort og to tap. Hovedtrener Christina Simonsen Thomsen betegner sesongen så langt som absolutt bra, og kanskje til og med veldig bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Endelig kan jentene spille med publikum i Vormsund: – Får mye mer motivasjon

Finner sine roller

– Sesongstarten har vært preget av den nye sammensetningen av spillere. Vi har utviklet oss bra underveis. Vi har en gjeng med jenter fra 16 år til rundt 40 år. Det er en spillerstall som er blitt satt sammen nå i høst. Det har vært litt opp og ned med henblikk på nivå, men nå virker det som vi har klart å stabilisere det hele bedre. Spillerne begynner å kjenne sin plass og sine roller i gruppa, sier Christina.

SPILLERSTALLEN

HÅNDBALL

Her er spillerstallen til R&Å-damene i inneværende sesong i 4. divisjon:

Spillerstall:

Pernille Haug Sæther, Thea Elise Lien Stenseng, Sofie Cornelie Høilund Bråthen, Hedda Rønaas, Lene Charlotte Olsen, Ida Kristine løse, Ida Marie Håkelien, Stine Opsann Findalen, Ann Petrin Unes, Martine Aas Railton, Martyna Maria Pona, Julie Heiberg, Emma Holtung Lundell, Ida Nilsen Bergersen, Amanda Elvarsdottir, Anniken Eriksen Foss, Celina Sæterballem Hagen, Eline Sofie Bergersen, Fride Andrea Ilseng, Astrid Sofie Mobæk, Mari Sundet Johnsen, Maria Mangset, Stine Alstad Quille, Emma Bekkeli, Helene Bekkevold Hopen, Lena Helen Skiaker, Mathilde Aune, Mia Therese Dahl og Nora Dølvik Lier.

Støtteapparatet:

Christina Simonsen Thomsen (hovedtrener), Susanne Mobæk, Stine Alstad Quille, Fride Andrea Ilseng og Astrid Sofie Mobæk.

Christina har med seg lagleder Susanne Mobæk som lagleder. De rår over en mye større spillergruppe nå enn tilfelle var i forrige sesong.

Les også
Denne spillergruppa kan vise til gledelig lite frafall

– I motsetning til forrige sesong da vi hadde en stall på kun rundt 12 spillere, er vi nå en gjeng på 30 stykker. Vi har mange jenter å ta av og det gror godt i Raumnes & Årnes IL nå, sier treneren.

Treningsvilje

Nå er målet å gjennomføre en sesong i 4. divisjon som styrker laget for framtiden.

– Jeg tror ikke at vår målsetning pr. i dag er å rykke opp etter denne sesongen, men vi ser at det litt fram i tid kan være grunnlag for å ha et 3. divisjonslag, sier Christina.

R&Å-TRENER: Christina Simonsen Thomsen trener R&Å ILs håndballdamer. Her fra kontraktssigneringen i klubbhuset.

Hun sier at det nå er 15 eller flere spillere på hver trening.

– De fleste i spillerstallen er veldig treningsvillige. Forholdene rundt laget er mye bedre i år enn i fjor. Det er en positiv utvikling, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Fra neste år stiller alle i R&Å med svarte shortser

Følger EM-damene

Landslaget spiller i EM i disse dager. Det følger R&Ås håndballdamer selvfølgelig med på.

– Vi har sittet samlet foran storskjerm og sett landslaget spille i EM. Det er mange gode eksempler og god læring i det å se håndball sammen på denne måten. Det er klart at det er inspirerende, og ut fra forutsetningene har forventningene vært høye, sier Christina.

Fredag var et duket for et beinhardt semifinaleoppgjør mot Frankrike. Det endte med Nora Mørk-show og norsk finaleplass mot Danmark søndag.

– Det blir spennende, legger R&Å-treneren til.

Les også
Fotball-VM: – Vil ikke vise kampene