BESØKTE GRASROTA: Det er dette idrett handler om, sa idrettspresident Berit Kjøll, da hun besøkte Hvam IL i sommer. Hvam IL er en av de nominerte til årets idrettslag. Foto: Lisbet Bekkeli Amundsen

Priser til idretten: Dette er de nominerte

Priser i totalt ti kategorier deles ut under kultur- og idrettsgallaen 6. desember. Her presenteres de nominerte innen idrett.

Raumnes presenterer alle lag, foreninger og enkeltpersoner som er nominert til årets kultur- og idrettsgalla i storsalen i Nes kulturhus. Her er de nominerte til idrettsprisene:

Kategoriene er årets idrettslag, årets kvinnelige utøver og årets mannlige utøver.

En egen jury kårer en vinner i hver kategori. I juryen sitter ordfører Grete Sjøli, kommunikasjonssjef Elin Brede Kristiansen, kulturhusleder Ola Andre Olsen, representanter for kulturrådet, idrettsrådet og friluftsrådet, samt representanter for gallaens tre hovedsponsorer Aurskog Sparebank, Akershus Energi og Raumnes.

HER KAN DU STEMME PÅ KANDIDATENE TIL PUBLIKUMSPRISEN!

Hvam IL

Et av Norges raskest voksende idrettslag. Historien til idrettslaget startet i 1930, og laget har siden vært en betydelig samfunnsbygger og samlende aktør i lokalsamfunnet. I løpet av de siste 20 årene har hele Hvamsområdet opplevd stor vekst. Stor dugnadsinnsats og evne til å utvikle idrettslaget i takt med samfunnsutviklingen har ført laget dit det er i dag med rundt 1850 medlemmer.

FRIIDRETT: Her er noen av Hvam ILs utøvere i Norgeslekene inne 2022. Foto: Hvam IL Friidrett

Nes turn

Idrettslag med stor aktivitet for utøvere i alder fra tre år til voksne. Har tilbud i følgende partier: Gymlek foreldre og barn 3–4 år, gymlek jenter/gutter 5–6 år, idrettens grunnstige fra 1.–7. klasse, aspiranter og oppvisningstropp jenter, mix-parti for gutter og jenter, aerobic og herretrim. Partiene trener over hele bygda.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

NOMINERT: Nes turnforening. Foto: Privat/Jeanette Granbakken Falstad

Super Crew Lakers

Cheerleading-klubb som har holdt til på Årnes siden 2001. Klubben fylte 20 år i 2021 og har mange år med både nasjonale og internasjonale medaljer og konkurranser bak seg. Klubben har et bredt tilbud for både gutter og jenter fra seks år og oppover.

20 ÅR: Super Crew Lakers fylte 20 år i 2021. Foto: Privat

Vilde Marie Holth

21-åringen fra Skogbygda kjører motocross og enduro på nasjonalt og internasjonalt nivå. Avsluttet nylig sesongen med andreplass totalt i EM, og er med det historiens første norske kvinne med pallplass sammenlagt i EM.

I EUROPATOPPEN: Vilde Marie Holth avsluttet sesongen med en andreplass totalt i EM. Foto: Privat

Jenny Stene

Skytteren fra Rånåsfoss er blant verdens beste i en idrett som utøves over store deler av verden. Hun tok med seg ett gull, to sølv og en bronse fra EM, samt gull og sølv fra VM i høst.

TREFFSIKKER: Jenny Stene kom hjem fra VM med gull og sølv. Foto: Elisabeth Johnsen

Emilie Ilseng Kristiansen

Hockeyspilleren fra Årnes ble kåret til finalens beste spiller da hun tok NM-gull i hockey med Hasle-Løren i år. Hockeykarrieren startet i Nes IK, og hun har spilt for Vålerenga Hockey og Jordal Ishockeyklubb, og så gikk turen til Ice Dream Kosice i Slovakia før hun endte opp igjen i Hasle-Løren.

STORSPILTE: Emilie storspilte da Hasle-Løren tok NM-gull. Foto: Privat

Sondre Furuseth

20-åringen fra Hvam har kjørt crosskart siden han var ni år gammel. I år kunne han titulere seg som norgesmester i crosskart 650-ccmklassen. I 2022-sesongen har han følgende resultater fra de seks NM-rundene: To førsteplasser, en andreplass, to tredjeplasser og en fjerdeplass.

NORGESMESTER: Sondre Furuseth (20) fra Hvam ble norgesmester. Foto: Privat
Les også
Bidro til seier for laget: - Det så litt mørkt ut

Oskar Sandberg

Racingfører og trener fra Vormsund, bosatt i Tyskland. Oskar og hans team har i høst vunnet tittelen Nürburgring langdistanseserien 2022. I mesterskapet, som går på verdens vanskeligste racingbane, kjørte han og teamførerne inn til førsteplass. Teamet hentet hjem gullpokalen i sju av åtte løp i Nürburgring Endurance Series i 2022.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

VANT MESTERSKAPET: Oskar Sandberg vant Nürburgring Endurance Series sammen med temaførerne Sindre Setsaas og tyske Daniel Zils. Foto: Privat

Amund Grøndahl Jansen

Landevegssyklist fra Haga som sykler for Team BikeExchange. Han signerte sin første proffkontrakt i 2016, i det som den gang het Team LottoNL-Jumbo. Han har gull fra U23-VM i 2016 på CV-en, i tillegg til NM-gull i 2019. Han har også flere etappeseire i ulike ritt. Han debuterte i Tour de France i 2019.

PROFF: Amund Grøndahl Jansen sykler for det australske profflaget Team BikeExchange-Jayco. Foto: Team BikeExchange-Jayco