DET NYE STYRET: Nes IK valgte nytt styre onsdag kveld. På dette bildet er f.v. Odd Kristian Dalsvåg, Rune Korsvoll, June Sundheim Sandum (nestleder), Morthen Wikstrand (vara), Laila Johansson (leder) og Trine Korneliussen. Unn Sofie Heitmann (vara) var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Nes IK

Positivt årsmøte i Nes IK: Nå klekker de ut løsningen for nytt vant i Runnirinken

Nes IK ser lyset i den mørke tunnelen. Fredag skal klubben og hockeyforbundet møte Nes-ordføreren.

Onsdag holdt Nes IK sitt årsmøte etterfulgt av et informasjonsmøte der medlemmene var invitert.

– Det var et positivt møte med mange av klubbens aktive og foresatte til stede, forteller Laila Johansson, styreleder i Nes IK.

– Så her ble det slått fast at Nes IK fortsatt skal eksistere og ha et tilbud framover?

– Ja, og jeg håper jo at medlemmene går med samme håp og tro som vi i styret gjør nå, sier hun.

Krav om nytt vant

Etter et år der kravet fra ishockeyforbundet om nytt vant har hengt som et spøkelse over klubben og skapt stor usikkerhet rundt videre drift, var de frammøtte spent på om det er mulig å løse de økonomiske utfordringene. Et nytt vant må på plass, men Nes-politikerne slo i april fast at de ikke overtar ansvaret og driften av ishallen.

Nes IK har nå utarbeidet en plan for finansiering av vant, slik at klubben kan fortsette å utvikle det sportslige tilbudet til unge i Nes.

Fant midler

– Vi har snudd hver eneste stein på jakt etter midler. Så plutselig fant jeg ut at vi ikke hadde søkt momskompensasjon for kjøleanlegget som ble installert i hallen. Den kompensasjonen utgjør 646 000 kroner som vi kan legge inn i regnestykket, sier Johansson.

På privat initiativ er det samlet inn 106 000 kroner som hockeyklubben har stående på bok.

– Det vil plutselig si at vi har kommet veldig langt på vei. Vi søker om spillemidler for det nye vantet. Det betyr at vi kan søke om 675 000 kroner der også. Regnestykket begynner å se ganske greit ut, sier Johansson.

Klare for dugnad

Vantet koster 1,3 millioner kroner pluss moms.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi får tilbake momskompensasjonen på vantet. Det utgjør 325 000 kroner, legger styrelederen til.

Prosjektet vil også bringe med seg noen tilleggsutgifter.

– Vi har beregnet at klubben selv står for en dugnadsinnsats verdt 150 000 kroner. Jeg tror at mange av våre medlemmer nå står parat til å trå til for å demontere og fjerne dagens vant, sier Johansson.

Møter ordføreren

Totalkostnaden ligger på cirka to millioner kroner. Regnestykket viser at klubben mangler om lag 125 000 kroner for å komme i mål.

– Da er summen blitt en helt annen. Det er plutselig langt mer reelt enn 1,3 millioner kroner. Vi har stor tro på at vi skal klare å komme i mål, sier Johansson.

Les også
Frustrasjon etter politikernes nei til å redde ishallen: - Vi er klare for både én og to runder til

Fredag skal ledelsen i hockeyklubben og representanter for Norges Ishockeyforbund i møte med ordfører Grete Sjøli (Ap) og varaordfører Vivian Wahl (Sp) for å legge fram de nye planene.

Nedbetalingsplan

– Vi har tanker om forskjellige alternative løsninger. Politikerne har slått fast at det ikke er noen midler å hente fra Nes kommune nå. Men vi vil gjerne ha en form for garanti fra kommunen, sier Johansson.

NES IKs NYE STYRE (klikk på pila)

Det nye styret i Nes IK består av følgende personer: Laila Johansson fortsetter som leder, og June Sundheim Sandum kommer inn som nestleder. Med seg i styret får de Trine Korneliussen, Odd Kristian Dalsvåg og Rune Korsvoll. Varamedlemmer er Unn Sofie Heitmann og Morthen Wikstrand.

Nes IK har utarbeidet en skisse til en nedbetalingsplan etter hvert som midler kommer inn til klubben. Denne vil også bli presentert for ordføreren og varaordføreren i Nes.

Les også
Koronakrisa rammer også Nes-idretten på forskjellig vis

– En sponsor har også sagt at de kan gå inn med 100 000 kroner hvis vi får på plass et nytt vant. Jeg mener at vi er så å si i mål finansielt, men vi har ikke midlene på bok her og nå, sier styrelederen.