NY REKORD: Jonas Westbye i aksjon mot Hønefoss. Foto: Sivert Røseid

Pangstart på basketsesongen: 17-åring satte ny scoringsrekord

For første gang har R&Å basket fem lag i seriespill. Lagene har ikke skuffet i starten av sesongen, og det er blant annet satt ny scoringsrekord.

I midten av oktober startet basketsesongen igjen for fullt.

Sivert Røseid har sendt oss dette referatet fra starten av sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Herrelaget startet sesongen på bortebane mot Oppsal og dro i land en 56 poengs seier! Deretter har seierstoget fortsatt og herrelaget står med fire seiere og ett tap.

STORSEIER: Martin Wåga og Edvin Byhring før 50 poengs seieren mot Lillehammer. Foto: Sivert Røseid

G16 har også fått en kjempestart på sesongen med to maktdemonstrasjoner mot Lillehammer, med to 50+ poengseiere. Ikke minst slo de Et erfarent Kjelsåslag i Neshallen med fire poeng. Noe som også gjør at G16 topper tabellen foreløpig med fem seiere og ingen tap.

Enorm stå på-vilje

G14 som er klubbens nyeste lag har også vist glimt av gode prestasjoner og en enorm stå på-vilje. Så langt har de møtt erfarne Oslo lag og jakter fortsatt sesongens første seier.

G19 har fortsatt med de gode prestasjonene fra i fjor. De hadde litt startvansker mot Kløfta, men dro i land seieren. Deretter har G19-laget tatt tre seiere med 60 og 80 poeng.

GODE PRESTASJONER: G19-laget til R&Å basket har fortsatt de gode prestasjonene fra i fjor. Foto: Sivert Røseid

Ny scoringsrekord

Vi har fått store prestasjoner fra enkeltspillere. Ulrik Tvethaug satt ny personlig rekord med 36 poeng sist kamp mot Lillehammer. Det har ikke minst blitt satt ny R&Å-rekord. Da G19 møtte Kjelsås på hjemmebane viste det seg å bli en historisk dag for R&Å. Ikke bare vant R&Å, men Jonas Westbye slo den 21 år gamle scoringsrekorden til R&Å. I 2001 satt Erfan Kamali rekord på 63 poeng på en kamp. 17-åringen passerte rekorden med å sette 65 poeng!

– Det var veldig gøy! Jeg hadde en litt treg start på kampen, men det løsnet og endte med ny personlig rekord og ikke minst seier, sier Westbye