TIL ÅRNESDAGENE: Tvillingene Lotta Udnes Weng (t.h.) og Tiril Udnes Weng deltar i gateløp på Årnesdagene. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB Scanpix

På Årnesdagene kan du måle krefter med Tiril og Lotta

Håper nytt gateløp blir fast tradisjon.

Sparebank1 på Årnes samarbeider med Nes ski for å arrangere et gateløp der Tiril, Lotta Udnes Weng og Amalie Håkonsen Ous skal delta, sammen med barna og seniorklassen.

– Vi har tidtaking under løpet for å skape litt prestisje, og vi håper at dette kan bli en årlig begivenhet. Påmelding skjer før løpet, og informasjon om påmelding finnes i invitasjonen. Det vil imidlertid være mulig å melde seg på inntil en halvtime før start, forteller Kristian Skjeldal Mathiesen i SpareBank1 på Årnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det blir egne klasser for 0-10 år (400 m), 11-16 år (1.700 meter) og 3500 for alle over 17. Løypa vil gå opp i retning Årnes skole via Silovegen.

Det blir første gang på lenge at det blir asfaltløping med tidtaking i bygda.

– Det finnes også gateløp i flere andre tettsteder, så dette er en fin måte å engasjere ungdommene på en slik dag. Vi som lokalbank har et samfunnsansvar for å aktivisere lokalsamfunnet, og dette løpet er en morsom måte å gjøre det på. Alle deltakerne vil motta premier, også i seniorklassen, sier Skjeldal Mathiesen.