FULL INNSATS: Her er Arne Holter (t.v.) og Jesper Aaserud i en av mange heftige dueller i Neshallen. Foto: John Arne Paulsen

Overraskelser i Romjulscupen – slik gikk det

Haga sjokkstartet i årets romjulscup i fotball med seier over FUVO, men det var en av favorittene som jublet til slutt.

Raumnes & Årnes IL er tilbake med den tradisjonelle Romjulscupen i fotball i Neshallen på Årnes etter to års opphold på grunn av koronapandemien. Haga overrasket i åpningskampen onsdag og vant sin gruppe foran Hvam.

– Det mest overraskende var kanskje at selv om Haga bommet på tre av seks straffer mot FUVO så klarte de å lage tre spillemål og vinne kampen, sier Per Eggum i arrangørklubben R&Å IL.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Tiril akter å kjempe om seieren i Tour de Ski

Med uavgjort i siste kamp mot Hvam onsdag, sikret Haga seg seieren i pulje 1 og gikk til torsdagens semifinaler sammen med Hvam.

Bygdelaget vant pulje 2 foran R&Å. Det overrasket ikke så mange at det var nettopp de to lagene som gikk til semifinale torsdag. De fleste hadde Bygdelaget som favoritter til å vinne turneringen i år.

RESULTATER

ROMJULSCUP 2022

Neshallen onsdag 28. og torsdag 29. desember.

Pulje 1: Haga, FUVO, Hvam

Pulje 2: Bygdelaget, R&Å, Skogbygda

Dag 1:

Haga – FUVO 6–5

Bygdelaget – Skogbygda 12–5

Hvam – FUVO 5–5

R&Å – Skogbygda 12–3

Haga – Hvam 7–7

R&Å – Bygdelaget 4–6

Dag 2:

Semifinale 1: Haga – R&Å 3–5

Semifinale 2: Bygdelaget – Hvam 9–8

Kamp om 5. plass: FUVO – Skogbygda 3–7

Finale: Bygdelaget – R&Å 7–8

Romjulscupen inneholder også i år handikapstraffer.

– Antallet straffer bestemmes ut fra divisjonen lagene spiller i førstkommende sesong, sier Eggum.

Preben Finstad (t.h.) var keeper for Bygdelaget i finalen. Han viste fram sitt gode skuddbein og ble cupens toppscorer med åtte mål. Her er han i duell med Magnus Finset som med et soloraid satte inn R&Ås 3-2-scoring i finalen. Foto: John Arne Paulsen

Dette gir større muligheter for overraskelser. Haga holdt også Hvam til uavgjort 7–7 onsdag. Dermed endte det med at torsdagens semifinaler ble Haga mot R&Å og så Bygdelaget mot Hvam. Det endte henholdsvis 3–5 og 9–8.

Forrige gang Romjulscupen ble arrangert, i 2019, vant Hvam etter at de slo FUVO 4–3 i finalen. I år endte det med at Bygdelaget møtte R&Å i finalen.

CUPMESTERE: R&Å vant Romjulscupen 2022. Bak f.v. Markus Grønvold, Fredrik Stenbro, Thomas Buseth, Truls Frogner, Magnus Finset. Foran f.v. Martinus Granum, Jesper Aaserud, Magnus Larsen, Robin Rognerud. Foto: R&Å Fotball

R&Å bommet først på sin ene handikapstraffe i finalen. Det ble et jevnt og særdeles spennende oppgjør.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Preben Finstad sendte Bygdelaget i føringen før Jesper Aaserud utlignet etter et flott framspill av Robin Rognerud. Så fulgte nevnte Finstad opp med et velplassert skudd i mål, men Aaserud kvitterte med scoring til 2-2 med en fiks flikk. Magnus Finset sendte R&Å i føringen 3-2 på et soloraid, men noen sekunder før full tid utlignet Sondre Ellingsen til 3-3. Ekstraomgangene endte uten flere scoringer, og dermed ble det hele avgjort med straffesparkkonkurranse. R&Å-spillerne scoret på alle sine straffer, mens Bygdelaget bommet på én. Thomas Buseth fikk æren av å sette inn den avgjørende straffa.

Se resultatene i faktaboksen til denne artikkelen.

Preben Finstad, Bygdelaget, ble cupens toppscorer med åtte scoringer.

REDNING: R&Å-keeper Truls Frogner i aksjon.

I finalen mønstret lagene følgende spillere:

R&Å: Truls Frogner, Jesper Aaserud, Robin Rognerud, Fredrik Stenbro, Markus Grønvold, Martinus Granum, Thomas Buseth, Magnus Finset og Magnus Larsen.

Bygdelaget: Preben Finstad, Arne Holter, Sondre Emilsen, Oskar Wang, Simen Lirio, Mark Tønnesen, Lamek Million og Jørgen Aaserud.

Vi kommer tilbake med en egen bildeserie fra finalen.

_____________________

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I SKUDDET: Her setter Skogbygdas Jørgen Kårstad ballen i nettet i kampen om 5. plassen mot FUVO. Skogbygda vant 7-3. Foto: John Arne Paulsen