MÅLSCORER: FUVOs Tobias Solem Karlsen dundret inn sin tredje scoring for sesongen i 3. divisjon, men det var en annen scoring som ble et større samtaleemne etter kampen.

Omdiskutert scoring ødela for FUVO

FUVO så ut til å gå mot en sterk seier over HamKam 2 da det skjedde.

Marginene gikk ikke i FUVOs favør i mandagens oppgjør mot HamKam 2. FUVO så ut til å gå mot en sterk seier over HamKam 2 da det skjedde. Kampuret viste 88 spilte minutter og FUVO ledet 2-1 på Briskeby stadion.

Hjemmelaget sendte ballen inn foran FUVOs mål. FUVO-keeper Hans Petter Rønningen fikk bokset den unna og ut på siden, men i samme manøver fikk medspiller Mario Alexander Nystad Monteiro en smell i hodet og ble liggende nede. Dommeren stoppet spillet fordi det kunne være hodeskade. Ballen var da ute på siden der FUVOs Nicklas Brenna Karlsen presset en HamKam-spiller slik at han ikke fikk lagt inn. Etter at Nystad Monteiro kom seg på beina igjen, droppet dommeren ballen der den nevnte duellen ute på siden hadde funnet sted. Dommeren slapp ballen ned i beina til HamKam-spilleren og vinket samtidig FUVOs Brenna Karlsen unna slik at han ikke fikk gått tidsnok inn i press. Innlegget som fulgte førte til HamKam-scoring og utligning til 2-2 som ble sluttresultatet. Opptak av kampen ligger ute på TV2 Play.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kjedelig

En av FUVOs målscorere i kampen, Tobias Solem Karlsen, kommenterer gjerne situasjonen.

– Det var en kjedelig måte å miste poeng på. I mitt hode fikk HamKam en fordel av den droppen, sier FUVO-spilleren.

KAMPFAKTA:

Kampfakta:

Fotball

3. divisjon menn (Norsk Tipping-ligaen)

Briskeby stadion, 17. juli

HamKam 2 - FUVO 2-2 (1-1)

Mål FUVO: Tobias Solem Karlsen, Mads Kjernsby Rismoen

FUVOs lag: Hans Petter Rønningen, Stian Westerheim, Nicklas Brenna Karlsen, Birk Kvitting Øian, Mario Alexander Nystad Monteiro, Sigurd Flekke Mathiesen, Isak Noah Skjæret Veiby, Oliver Nicolai Nøvik, Tobias Solem Karlsen, Mads Kjernsby Rismoen, Nicolai Alexander Elton Hauge, Sondre Ranheim Sæther. Benyttede innbyttere: Fredrik Lillebekk og Preben Finstad-Hemma.

Han synes det var spesielt at dommeren ble stående mellom FUVOs nærmeste forsvarsspiller og ballen etter droppen.

– Man fikk ikke gjort så mye med det, og der og da tenkte jeg kanskje ikke så mye over det. Men jeg tenkte gjennom det etterpå, og det var som sagt en fordel for dem som ble avgjørende, sier han.

Han betegner det som litt frustrerende at denne typen marginer går imot laget.

– Det er det, men alt i alt er marginer en del av fotballen. HamKam stilte med et godt lag, og vi er ganske fornøyd med at vi tar poeng i denne kampen. Men rent generelt får vi håpe at vi ikke mister flere poeng på tilsvarende situasjoner, sier han.

Dundret ballen i nettet

HamKams målscorere i kampen, Aleksander Melgalvis og Brynjar Ingi Bjarnason, er begge i A-lagsstallen i Eliteserien og var hentet ned for å forsterke laget mot FUVO.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Solem Karlsen satte inn FUVOs første scoring, på direkte frispark fra cirka 18 meter rett foran mål. Han dundret ballen med kraft rett forbi HamKams keeper, som aldri rakk å få opp armene.

– Det var meningen å skyte på den måten. Jeg fikk to medspillere til å stå slik at det ble dårlig sikt for keeperen, og så flyttet de seg i skuddøyeblikket. Jeg fikk et ganske godt treff og ballen føyk hardt inn i keeperhjørnet, sier han.

Mads Kjernsby Rismoen satte inn bortelagets andre scoring på en meget god kontring 68 minutter ut i kampen.

FUVO har nå sanket 17 poeng på 14 kamper og ligger på en 8. plass på tabellen. Det er kun to poeng ned til nedrykksplass. Neste kamp spilles 13. august hjemme mot Spjelkavik, et oppgjør der FUVO er favoritt til å ta alle tre poengene.

Les også
Celina fortsetter å imponere stort